Ny koncernstruktur i Momentum Group

MARKN.

Momentum Group inför ny koncernstruktur för fortsatt tillväxt, lönsamhet och utveckling. Förändringen förstärker förutsättningarna för organisk och förvärvad tillväxt inom respektive affärsområde genom att bättre tillvarata den bredd och kompetens som byggts upp i koncernen sedan noteringen förra året.

”Vi har sedan avknoppningen i mars 2022 genomfört 14 förvärv och hittills i år 10 stycken. Vårt finansiella mål är att fördubbla vinsten (EBITA) vart femte år. Vår fina utveckling sedan noteringen ger oss en god möjlighet att nå detta första delmål inom utsatt tid – det vill säga att öka EBITA till 340 MSEK senast vid utgången av 2026. För att skapa bästa förutsättningar för fortsatt tillväxt och tydligare spegla vårt strategiska fokus, genomför vi en justering av koncernstrukturen baserad på de marknadssektorer där bolagen agerar. Vi vill tillvarata den kompetensuppbyggnad som skett inom koncernen, särskilt inom förvärvsområdet, och uppmuntra kunskapsdelning mellan bolag med liknande marknadsförutsättningar. Kopplat till detta har vi även etablerat en organisation som redan är intrimmad i den nya strukturen”, säger Ulf Lilius, vd och koncernchef på Momentum Group.

Från och med 1 januari 2024 delas verksamheten in i de två affärsområdena Industry och Infrastructure.

Affärsområde Industry
Bolagen inom affärsområde Industry erbjuder komponenter och närliggande tjänster till främst eftermarknadskunder och inbyggare inom industrisektorn i Norden. Bolagen är framför allt återförsäljare men med vissa inslag av egna produkter och systembyggnation med stort fokus på industriförbättringar. Bolagen, med en ledande position inom en eller flera produktvertikaler och marknadsnischer, fördelas på de två affärsenheterna Power Transmission och Specialist. Affärsområdet utgörs av delar av tidigare affärsområde Komponenter.

Affärsområde Infrastructure
Bolagen inom affärsområde Infrastructure erbjuder produkter, tjänster och lösningar till kunder inom industriell infrastruktur som är kritiska för ett fungerande samhälle. Bolagen är återförsäljare och serviceföretag samt levererar ofta kompletta lösningar med fokus på säker drift, längre livslängd och ökad effektivitet. Bolagen, med en ledande position inom en eller flera produktvertikaler och marknadsnischer, fördelas på de två affärsenheterna Flow Technology och Technical Solutions. Affärsområdet utgörs av tidigare affärsområde Tjänster med tillägg av vissa bolag som tidigare låg inom affärsområde Komponenter.

Momentum Group kommer att rapportera enligt den nya koncernstrukturen från och med 1 januari 2024. Jämförelsesiffror för räkenskapsåret 2023 enligt den nya koncernstrukturen kommer att presenteras i bokslutskommunikén för 2023 som publiceras den 15 februari 2024.

Datum 2023-12-15, kl 12:43
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!