Momentum Group förvärvar ZRS Testing Systems – förstärker positionen inom mätteknik

Momentum Group har idag tecknat avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i ZRS Testing Systems AB. ZRS är en ledande specialist inom materialprovning och kalibrering till produktions-, tillverknings- och läkemedelsindustrin i Sverige och Norge. ZRS kommer att ingå i affärsområdet Infrastructure under affärsenheten Technical Solutions.

– Genom förvärvet av ZRS förstärker vi ytterligare vår position inom mätteknik. Detta kompletterar våra tidigare förvärv, såsom senast KmK, och stärker vår närvaro inom sektorn. ZRS är en väl etablerad aktör och ledande inom sitt fält med högkvalitativa produkter, framförallt från tyska ZwickRoell. Deras engagemang för kvalitet och långvariga relationer med både kunder och leverantörer gör att vi ser stor potential och spännande möjligheter framåt, säger Ola Jönsson, ansvarig för Technical Solutions inom Momentum Group.

ZRS som bildades 2004 är en ledande specialist inom materialprovning och kalibrering till produktions-, tillverknings- och läkemedelsindustrin i främst Sverige men även Norge. De är leverantör av materialprovningsutrustningar och komponentprovningssystem från framförallt tyska ZwickRoell och utrustningen används till både förstörande och oförstörande provning. Som ackrediterat laboratorium enligt ISO 17025 utför de kalibreringar enligt internationella standarder såsom ISO och ASTM, samt tillhandahåller installation, utbildning och service. Med huvudkontor i Billdal, strax söder om Göteborg, och filial i Säter samt helägt dotterbolag i Oslo, omsatte ZRS cirka 32 MSEK under 2023 och har 8 medarbetare.

ZRS kommer att fortsätta drivas som ett självständigt dotterbolag och kompetenscenter under nuvarande ledning inom affärsområdet Infrastructure (affärsenhet Technical Solutions) i enlighet med Momentum Groups filosofi med decentraliserat affärsansvar.

– Som en del av Momentum Group ser jag fram emot att tillsammans fortsätta leverera högkvalitativa lösningar. Vårt engagemang för kvalitet speglar Momentum Groups egna värderingar och förstärker vår gemensamma strävan efter tillförlitlighet och innovation. Tillsammans kommer vi att fortsätta att överträffa våra kunders förväntningar och driva framgång i våra gemensamma marknader, säger Stefan Andreasson, ägare av ZRS.

Tillträdet beräknas ske i början av maj och förvärvet bedöms ha en marginell positiv påverkan på Momentum Groups resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.

Datum 2024-04-19, kl 08:42
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!