Momentum Group förvärvar Swerub – stärker positionen inom industrigummi

Momentum Group har idag tecknat avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i Swerub AB. Swerub är marknadsledande i Sverige på avancerade specialtillverkade gummiprodukter för industrin. Tillträdet sker omedelbart och förvärvet bedöms ha en marginell positiv påverkan på Momentum Groups resultat per aktie under innevarande räkenskapsår. En del av köpeskillingen betalas genom överlåtelse av återköpta B-aktier till säljaren.

– Företagsförvärv är en viktig del i Momentum Groups tillväxtstrategi. Förvärvet av Swerub förstärker vår position inom industrigummi som redan idag är ett viktigt produktområde för oss. Swerubs egna tillverkning, förmåga till problemlösning och lagerhållning borgar för leveransprecision och möjlighet att erbjuda unika lösningar på en växande marknad, säger Anders Larsson ansvarig för Specialistbolagen inom Momentum Group.

Swerub är ett familjeföretag bildat 1975 som sedan starten varit inriktat på produktion av formgjutna gummidetaljer som vibrationsdämpare, packningar, tätningar och genomföringar. Swerub är idag marknadsledande i Sverige på avancerade specialtillverkade gummiprodukter och erbjuder även ett stort utbud av standardkomponenter för snabb leverans för kunder inom industrin. Företaget har två produktionsanläggningar i Värmland, en i Sunne och en i Ekshärad, omsätter cirka 40 MSEK och har cirka 25 medarbetare.

Swerub kommer att fortsätta drivas som ett självständigt dotterbolag och kompetenscenter under nuvarande ledning inom affärsområdet Komponenter (området Specialistbolag) i enlighet med Momentum Groups filosofi med decentraliserat affärsansvar.

– Vi ser fram emot att vara en del av Momentum Group som vi delar många värderingar med. Noggrannhet, precision och kvalitet är våra ledord som tillsammans med vår kunniga personal ger oss konkurrensfördelar. För oss är också hållbarhet en viktig del av verksamheten – vi är ISO-certifierade och arbetar aktivt med hållbarhet och resursförbrukning för att uppfylla industrins alla krav på kvalitet och miljö, säger Thomas Nilsson, vd och ägare av Swerub.

En del av köpeskillingen, 2,5 MSEK, betalas genom överlåtelse av återköpta B-aktier till säljarna. Antalet aktier och pris per aktie fastställs genom den volymviktade genomsnittskursen för bolagets B-aktie på Nasdaq Stockholm under de tio handelsdagar som närmast föregår tillträdesdagen.

Datum 2023-11-30, kl 11:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!