Momentum Group förvärvar Regal –stärker positionen i Danmark

Momentum Group har idag tecknat avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i Regal A/S. Regal är specialist på lösningar inom transmission, elautomation och styrning med en etablerad marknadsposition i Danmark. Tillträdet sker omgående och förvärvet bedöms ha en marginell positiv påverkan på Momentum Groups resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.

– Företagsförvärv utgör en viktig del i Momentum Groups tillväxtstrategi. Vi tar nu ytterligare ett spännande steg inom vårt affärsområde Komponenter tillsammans med Regal – ett väletablerat företag med långvariga partnerskap med välrenommerade leverantörer och starka kundrelationer inom dansk industri. Genom förvärvet stärker vi vår position i Danmark och får tillgång till ett attraktivt erbjudande inom produktvertikaler som är väl bekanta för oss. Vi ser därför goda möjligheter till vidare utveckling, tillväxt och förvärv inom industrikomponenter och tjänster på den danska marknaden, säger Ulf Lilius, vd och koncernchef för Momentum Group.

Regal etablerades 1980 i Roskilde och är en ledande nischaktör inom transmission, elautomation och styrning till både OEM- och slutkunder inom bland annat livsmedel- leksaks- och läkemedelsbranschen i Danmark. Bolaget har etablerade samarbeten med leverantörer som KEB Automation, Ruhrgetriebe, Panasonic, Swedrive, Sumitomo och Hitachi och erbjuder bland annat elmotorer, växlar, frekvensomriktare, PLC och sensorer. Verksamheten är belägen i Roskilde, Danmark med försäljning, växelmontage och lager, omsätter cirka 34 MDKK per år och har 7 medarbetare.

Regal kommer att fortsätta drivas som ett självständigt dotterbolag och kompetenscenter under nuvarande ledning inom affärsområdet Komponenter i enlighet med Momentum Groups filosofi med decentraliserat affärsansvar.

– Vi på Regal ser fram emot att fortsätta vår positiva utveckling tillsammans med Momentum Group, säger Ralf Thomsen ägare av Regal. Jag har ägt och varit vd i Regal sedan 2013. Under denna tid har vi etablerat en stark position tack vare våra medarbetare och våra leverantörssamarbeten för att kunna erbjuda våra kunder högkvalitativa produkter. De senaste åren har bolaget haft en fin tillväxt med en hel del nya spännande produkter och jag ser fram emot den fortsatta utvecklingsresan tillsammans med Momentum Group.

Datum 2023-06-30, kl 11:25
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!