Momentum Group förvärvar PW Kullagerteknik – utökar produkterbjudandet inom kullager

Momentum Group har idag, via dotterbolaget Agera Industritillbehör AB (Agera), tecknat avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i Peter Wiechert Kullagerteknik AB (PW Kullagerteknik), en specialist inom kul- och rullningslager. Tillträdet sker omedelbart och förvärvet bedöms ha en marginell positiv påverkan på Momentum Groups resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.

– PW Kullagerteknik har 50 års erfarenhet av kul- och rullningslager främst inom högprecisionslager, så kallade Spindellager. Deras sortiment omfattar de flesta välkända varumärkena på marknaden sedan lång tid tillbaka. Bolagets breda kontaktnät över hela världen gör det möjligt att hitta exakt det som kunderna söker. Förvärvet stärker vår position inom området och tillsammans kommer får vi ett ännu starkare erbjudande till våra kunder, säger Johan Swedmark, vd på Agera.

PW Kullagerteknik grundades 2006 av Peter Wiechert. Bolaget är specialist inom kul- och rullningslager, men erbjuder även andra industriförnödenheter som tätningar och transmissioner, till en bred kundbas inom industrin. Verksamheten är belägen i Skarpnäck utanför Stockholm med lager och kontor, omsätter cirka 12 MSEK per år och har 3 medarbetare.

PW Kullagerteknik kommer att drivas som ett självständigt dotterbolag och kompetenscenter under nuvarande ledning i Agera och i samarbete med övriga bolag inom affärsområdet Industry – i enlighet med Momentum Groups filosofi med decentraliserat affärsansvar.

– Vi kommer att göra vårt yttersta för att fortsätta utveckla den nära relationen med våra kunder, något som nu underlättas när vi tillsammans med Agera kan stärka vårt erbjudande och servicenivå, säger Peter Wiechert, grundare och ägare av PW Kullagerteknik.

Datum 2024-02-13, kl 11:35
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!