Momentum Group förvärvar finska Helsingin Kumi – stärker positionen inom industrigummi

Momentum Group har idag tecknat avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i Helsingin Kumi Oy. Helsingin Kumi är en ledande specialist inom konfektionerade gummiprodukter och gummiprofiler till industrikunder i Finland. Tillträdet sker omedelbart och förvärvet bedöms ha en marginell positiv påverkan på Momentum Groups resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.

– Företagsförvärv är en viktig del i Momentum Groups tillväxtstrategi. Förvärvet av Helsingin Kumi är det första enskilda förvärvet som vi gör i Finland. Dessutom förstärker förvärvet vår position inom industrigummi som redan idag är ett viktigt produktområde för oss, säger Anders Larsson, ansvarig för Specialistbolagen inom Momentum Group.

Helsingin Kumi är ett finskt företag bildat 1951 som sedan starten varit inriktat på försäljning av konfektionerade gummiprodukter och gummiprofiler. Produkterna skräddarsys i egen verkstad och levereras till kunder inom industrin i primärt Finland. Verksamheten bedrivs från Helsingfors och omsätter cirka 25 MSEK per år med sju medarbetare.

Helsingin Kumi kommer att fortsätta drivas som ett självständigt dotterbolag och kompetenscenter under nuvarande ledning inom affärsområdet Komponenter (området Specialistbolag) i enlighet med Momentum Groups filosofi med decentraliserat affärsansvar. Tuomas Mäkinen, som är nytillträdd landsansvarig för Finland på Momentum Group, blir vd för Helsingin Kumi.

– Helsingin Kumi är ett väletablerat företag som i årtionden har servat den finländska industrin med sitt starka fokus på industriella gummiprodukter. Förvärvet knyter Momentum Group närmare den finska industrimarknaden och är det första steget i vår väg framåt, säger Tuomas Mäkinen, landansvarig för Finland på Momentum Group.

– Vi ser fram emot att bli en del av Momentum Group. Med sitt tydliga fokus på starka nischbolag inom industriprodukter är Momentum Group en naturlig ny ägare för oss. Jag är övertygad om att Helsingin Kumi kommer att utvecklas väl i gruppen framöver, säger Ismo Nikola, ägare av Helsingin Kumi.

Datum 2023-12-18, kl 11:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!