Momentum Group förvärvar Conclean – tar position inom vattenrening

Momentum Group har idag tecknat avtal om att förvärva 80 procent av aktierna i Conclean AB. Conclean har en marknadsledande nischposition i Sverige inom produkter för vattenrening. Tillträdet beräknas ske under september och förvärvet bedöms ha en marginell positiv påverkan på Momentum Groups resultat per aktie under innevarande räkenskapsår. En del av köpeskillingen betalas genom överlåtelse av återköpta B-aktier till säljarna.

– Företagsförvärv utgör en viktig del i Momentum Groups tillväxtstrategi och med Conclean växer vi inom området infrastruktur och vatten. Conclean har en stark position inom vattenrening och vattenåtervinning med högkvalitativa produkter, djup kunskap och välrenommerade leverantörer. Marknadssegmentet har betydande tillväxt- och utvecklingspotential både i och utanför Sverige – det kommer vi tillsammans bygga vidare på, säger Martin Gyllix, M&A på Momentum Group.

Conclean etablerades 2014 i Norrköping och är en ledande nischaktör inom enskilt avlopp, regnvattenåtervinning och dagvattenhantering till primärt anläggningsbolag men även direkt till kommuner. Erbjudande består bland annat av minireningsverk, slamavskiljare, pumpstationer, regnåtervinningstankar och oljeavskiljare. Bolaget har mångåriga samarbeten med väletablerade leverantörer som Graf, AQT Water Management och Eccua. Verksamheten är belägen i Norrköping och Örebro med projektering, försäljning och service, omsätter cirka 47 MSEK per år och har 11 medarbetare.

Conclean kommer att fortsätta drivas som ett självständigt dotterbolag och kompetenscenter under nuvarande ledning inom affärsområdet Komponenter (området Specialistbolag) i enlighet med Momentum Groups filosofi med decentraliserat affärsansvar.

– Vi ser fram emot att bli en del av Momentum Group som vi delar ”värde för pris” som strategi med. Det viktigaste för oss är att våra kunder känner sig nöjda. Det gör vi genom att leverera produkter i toppklass från välrenommerade leverantörer tillsammans med en högklassig service, säger Kim Åkerwall, vd och delägare av Conclean. Vi delar också visionen om att vara kundens bästa hållbara val – hållbarhet genomsyrar allt från miljö till våra produkter och relationer. Våra lösningar fyller dessutom en samhällsviktig funktion med hållbarhet i centrum. Tillsammans kommer vi att kunna utveckla Conclean ytterligare, avslutar han.

En del av köpeskillingen, 15 MSEK, betalas genom överlåtelse av återköpta B-aktier till säljarna. Antalet aktier och pris per aktie fastställs genom den volymviktade genomsnittskursen för bolagets B-aktie på Nasdaq Stockholm under de tio (10) handelsdagar som närmast föregår tillträdesdagen.

Datum 2023-07-14, kl 16:33
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!