Momentum Group förvärvar Cobalch – kompletterar erbjudandet inom flödesteknik

Momentum Group har idag, via dotterbolaget Börjesson Pipe Systems AB (BPS) tecknat avtal om att förvärva 70 procent av aktierna i Cobalch ApS. Cobalch är en specialist inom flödessystem för olika typer av medier och förvärvet kompletterar BPS erbjudande. Tillträdet sker omedelbart och förvärvet bedöms ha en marginell positiv påverkan på Momentum Groups resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.

– Företagsförvärv är en viktig del i Momentum Groups tillväxtstrategi och vi jobbar fokuserat med att genomföra förvärv i flera olika nivåer inom koncernen. De dotterbolag som uppfyller koncernens lönsamhetsmål om minst 45 procent EBITA/RK, kan arbeta med förvärv som ett sätt att förstärka erbjudandet eller expandera geografisk, säger Ulf Lilius, vd och koncernchef för Momentum Group.

– BPS:s förvärv av Cobalch kompletterar vårt erbjudande inom flödesteknik i Sverige samtidigt som det öppnar dörrar till den danska marknaden inom området. Vi har samarbetat med dem under en längre tid och vi ser ett antal beröringspunkter och synergieffekter med vår verksamhet inom BPS, säger Torbjörn Börjesson, vd på BPS.

Cobalch etablerades 1982 och erbjuder produkter och tjänster inom flödessystem för gas, vatten, olja, reningsverk, vattenverk och raffinaderier för kunder i Norden och delar av Europa. Bolaget har mångåriga samarbeten med väletablerade leverantörer och tillhandahåller även vissa speciallösningar som säljs under eget namn. Verksamheten bedrivs från Kvistgård (strax utanför Helsingör) i Danmark och omsätter cirka 25 MSEK per år med fyra medarbetare.

Cobalch kommer att drivas som ett självständigt dotterbolag och kompetenscenter till BPS under nuvarande ledning.

– Vi ser fram emot att vara en del av Momentum Group och de nya samarbets- och affärsmöjligheter som öppnas upp – på medelkort sikt ser vi en stor potential att även utöka vårt erbjudande inom vatten och avlopp, säger Rikke Dahlgaard, vd och ägare av Cobalch.

Datum 2023-11-15, kl 13:50
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!