Misen Energy avyttrar sitt operativa dotterbolag, Misen Enterprise AB, till ett belopp om 3 miljoner EUR - villkorat godkännande av extra bolagsstämma

REG

Transaktionen

Aktieöverlåtelseavtalet har ingåtts på marknadsmässiga villkor med sedvanliga utfästelser och garantier. Transaktionen har förhandlats på armlängds avstånd med Breakfast Language LLC och är villkorad av godkännande av en extra bolagsstämma i Bolaget. Breakfast Language LLC är ett aktiebolag registrerat i Delaware, USA. Styrelsen i Bolaget bedömer att köpeskillingen om 3 000 000 EUR är marknadsmässig.

Effekter av Transaktionen

Bolagets verksamhet har i sin helhet bedrivits i Dotterbolaget. Följaktligen innebär Transaktionen att det inte kommer att finnas någon operativ verksamhet i Koncernen. Styrelsens avsikt, om den extra bolagsstämman godkänner Transaktionen, är att Bolaget antingen ska: i) fortsatt bedriva liknande verksamhet i ett nytt dotterbolag, ii) bedriva ny verksamhet i ett nytt dotterbolag eller iii) att avnotera och likvidera Bolaget. Bolaget förväntar sig att informera marknaden och Bolagets aktieägare om Bolagets fortsatta verksamhet vid årsstämman som kommer att hållas den 28 juni 2024, årsredovisningen kommer att publiceras den 31 maj 2024.

Kallelse till extra bolagsstämma

Transaktionens genomförande är villkorat av godkännande av en extra bolagsstämma i Bolaget, vilken är planerad att hållas den 28 maj 2024. Kallelse till den extra bolagsstämman kommer att publiceras separat inom två veckor från och med idag.

Datum 2024-05-02, kl 15:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!