Kommuniké från årsstämman i Misen Energy AB (publ)

REG

Årsstämman i Misen Energy AB (publ) ("Misen" eller "Bolaget") hölls idag den 28 juni 2024 varvid aktieägarna fattade följande beslut.

Fastställande av resultat- och balansräkningen

Årsstämman beslutade att fastställa den framlagda resultaträkningen och balansräkningen i Misen samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen för 2023.

Vinstdisposition och ansvarsfrihet

Årsstämman beslutade att samtliga till årstämmans förfogande stående medel överförs i ny räkning i enlighet med styrelsens förslag i årsredovisningen och beviljade styrelsens ledamöter och verkställande direktören ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2023.

Val av styrelse, revisor samt arvodering

Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att styrelsen skulle bestå av fyra ordinarie ledamöter och inga suppleanter. Vidare beslutades att antalet revisorer ska vara ett registrerat revisionsbolag utan revisorssuppleanter.

Årsstämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att omvälja Andrius Smaliukas, Dimitrios Dimitriadis, Gediminas Vaikasas och Iryna Demchenko till styrelseledamöter. Andrius Smaliukas omvaldes till styrelsens ordförande.

Det beslutades, i enlighet med valberedningens förslag, att omvälja det registrerade revisionsbolaget Frejs Revisorer AB. Frejs Revisorer AB har meddelat att Ulf Johansson fortsätter som huvudansvarig revisor.

Information om respektive styrelseledamot finns på Bolagets hemsida.

Det beslutades, i enlighet med valberedningens förslag, att styrelsen har rätt till en kontantbaserad bonus motsvarande 240 000 euro att betalas ut proportionerligt mellan ledamöterna (40 000 euro) i en engångssumma motsvarande 160 000 euro att betalas ut efter årsstämman och resterande 80 000 euro att betalas ut proportionerligt (20 000 euro) till ledamöterna när likvidationen är genomförd.

Årsstämman beslutade att arvode till revisorn skulle utgå enligt godkänd räkning.

Beslut om frivillig likvidation av Bolaget

Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att Bolaget ska försättas i frivillig likvidation är att Bolaget avyttrat sitt operativa dotterbolag, Misen Enterprises AB, och att styrelsen inte har för avsikt att (i) fortsatt bedriva liknande verksamhet i ett nytt dotterbolag, eller (ii) bedriva ny verksamhet i ett nytt dotterbolag. Det föreligger inga alternativ till likvidation.

Bolaget ska försättas i likvidation enligt 25 kap. 1 § aktiebolagslagen.

Bolaget ska försättas i likvidation den dag Bolagsverket förordnar likvidator.

Den beräknade tidpunkten för skifte av Bolagets tillgångar förväntas inträffa inom åtta månader från denna dag.

Skifteslikviden beräknas uppgå till 0 kronor.

Till likvidator föreslås advokat Carl Svernlöv, Baker & McKenzie Advokatbyrå KB, Box 180, 101 23 Stockholm.

Under förutsättning att årsstämman beslutar i enlighet med ovan avser styrelsen även att ansöka om avnotering av Bolagets aktier från Nasdaq First North Growth Market i Stockholm.

För detaljerade villkor avseende ovanstående beslut på stämman hänvisas till kallelsen och årsredovisningen som finns tillgängliga på Bolagets hemsida, www.misenenergy.se.

Datum 2024-06-28, kl 11:02
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!