Minesto och Sev förnyar och uppdaterar elköpsavtal - understryker värdet av tidvattenenergi i Färöarnas energimix

Elköpsavtalet mellan Minesto och Sev tecknades första gången 2020 och är efter godkännande av Färöarnas energimyndighet (Orka) nu uppdaterat och förnyat för två år framåt. Prisnivån för elektriciteten är uppgraderad för att reflektera det totala värdet av tidvattenkraft i energisystemet.

Elköpsavtalet innefattar kapacitet från tre tidvattenkraftverk i Vestmanna och är en förlängning av det off-taker partnerskap där energin levereras från Minestos unika tidvattendrakar.

"Det uppdaterade elköpsavtalet är på en prisnivå som understryker värdet av tidvattenenergi i Färöarnas energimix", sa Martin Edlund, vd på Minesto.

"Vi är glada att nu signera ett förnyat elköpsavtal med Minesto. Vi är mycket hoppfulla att tidvattenenergi kommer spela en avgörande roll i framtidens energimix på Färöarna och i vår resa mot 100% förnybar el till 2030", sa Terji Nielsen, chef för forskning och utveckling på Sev.

Datum 2024-06-10, kl 15:53
Källa Cision
Bifogade filer
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.