Mendus tillkännager valberedning inför årsstämman 2024

REG

Pressmeddelande

Stockholm, 17 november 2023


Mendus AB (publ; IMMU.ST), meddelade idag att ledamöterna i valberedningen har utsetts i enlighet med principerna för tillsättande av valberedningen, antagna av bolagsstämman den 4 maj 2021. Ledamöterna i Mendus valberedning ska utses av de fyra, per den 31 augusti 2023, största aktieägarna som önskar utnyttja sin rätt att utse en representant. Om fyra aktieägare inte anmäler sin avsikt att medverka i valberedningen ska valberedningen bestå av färre ledamöter.

Styrelseordförande i Mendus, Christine Lind, har kontaktat de största aktieägarna för att utse en valberedning. Följande ledamöter har tillsatts av de tre största aktieägarna som accepterat inbjudan att delta i valberedningen:

Dharminder Chahal, utsedd av Van Herk Investments B.V
Karl Elmqvist, utsedd av Flerie Invest AB
Arne Lööw, utsedd av Fjärde AP-fonden

Totalt representerar valberedningen cirka 65,81 procent av det totala antalet aktier och röster i bolaget per den 31 augusti 2023.

Årsstämma kommer att hållas den 17 maj 2024 i Stockholm.

Information om valberedningens arbete finns tillgänglig på Mendus hemsida www.mendus.com.

Aktieägare som önskar ge förslag till valberedningen ombeds skicka sina förslag till info@mendus.com alternativt per brev till Mendus AB (publ), Västra Trädgårdsgatan 15, 111 53 Stockholm.


FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Christine Lind

Styrelseordförande

E-post: info@mendus.com


OM MENDUS AB (PUBL)

Mendus förändrar behandlingen av cancer genom att fokusera på tumöråterfall och förbättra överlevnaden för cancerpatienter, samtidigt som livskvaliteten bevaras. Vi utnyttjar vår oöverträffade expertis inom allogen dendritcellsbiologi för att utveckla en avancerad klinisk pipeline av nya, lagringsbara, cellbaserade immunterapier som kombinerar klinisk effekt med en god säkerhetsprofil. Mendus är baserat i Sverige och Nederländerna och handlas på Nasdaq Stockholm under tickern IMMU.ST. http://www.mendus.com/

Bilaga


Datum 2023-11-17, kl 08:00
Källa GlobeNewswire
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!