Inbjudan till Mendus uppdatering om vididencel-programmet såväl online som på plats i Stockholm den 27 juni 2023

REG

Mendus AB ("Mendus" publ; IMMU. ST), ett bioläkmedelsbolag med fokus på immunterapier som adresserar tumöråterfall, kommer att ge en uppdatering om sitt ledande program vididencel tisdagen den 27 juni 2023. Uppdateringen kommer att ske online och senare samma dag på plats på företagets huvudkontor i Stockholm.

Under eventet kommer Mendus ledningsgrupp att presentera det viktigaste från utvecklingen av vididencel, inklusive den kliniska prövningsstrategin och den nyligen tillkännagivna alliansen med den svenska biologiska läkemedelstillverkaren NorthX Biologics.


Online

Detta möte kommer att hållas som ett online-evenemang. Uppringningsinformation kommer att tillhandahållas via företagets webbplats i god tid.

Datum: tisdag 27 juni 2023

Tid: 10.00 - 11.00 CEST, registrering via registreringslänken som tillhandahålls på
https://mendus.com/

En inspelning av webbsändningen kommer att finnas tillgänglig på företagets webbplats efter mötet är avslutat.


Presentation på Mendus kontor i Stockholm

Eventet inleds med en presentation av ledningsgruppen följt av en frågestund. Frågor till ledningsgruppen kan skickas till ir@mendus.com innan eventet eller besvaras efter presentationen av ledningsgruppen.

Detta möte kommer att hållas som ett event på plats och är endast öppet för personlig närvaro.

Datum: tisdag 27 juni 2023

Venue: Tändstickspalatset, Västra Trädgårdsgatan 15, Stockholm

Tid: 18.00 - 20.00 CEST, registrering på plats från 17.30

Eftersom utrymmet är begränsat, vänligen anmäl ditt intresse via e-post till ir@mendus.com före den 21 juni 2023.


OM VIDIDENCEL

Vididencel är ett helcellsbaserat vaccin utformat för att förbättra immuniteten mot kvarvarande cancerceller. Vididencel utvecklas som en underhållsterapi, som syftar till att förebygga eller fördröja tumöråterfall, den främsta orsaken till cancerrelaterade dödsfall. Vididencel studeras för närvarande i en monoterapistudie i fas 2 (ADVANCE II) i akut myeloisk leukemi (AML). AML är en blodburen tumör som leder till återfall hos majoriteten av patienterna inom det första året efter högintensiv cellgiftsbehandling, på grund av kvarvarande sjukdom. I den senaste avläsningen av ADVANCE II-studien i december 2022 var majoriteten av patienterna (12/20) vid liv och sjukdomsfria efter den inledande 70-veckors studieperioden och en uppföljningsperiod på 16 till 47 månader, trots att de hade mätbar restsjukdom vid studiestart. I en efterföljande studie kommer vididencel att kombineras med det godkända läkemedlet för underhållsbehandling av AML, oralt azacitidin, som ett steg mot utveckling i pivotal fas. Mendus förväntar sig att denna nya studie startar andra halvåret 2023. Ytterligare överlevnadsresultat från den pågående ADVANCE II-studien förväntas fjärde kvartalet 2023.


OM ALLIANSEN MED NORTHX BIOLOGICS

Den 8 juni 2023 meddelade Mendus att bolaget ingått en tillverkningsallians med NorthX Biologics AB ("NorthX"). NorthX är en kontraktsutveckling- och tillverkningsorganisation (CDMO) och fungerar som en svensk innovationshub för GMP-tillverkning av biologiska komponenter som används i vacciner, genterapi och andra läkemedel för avancerad terapi (ATMP). Mendus och NorthX kommer att gemensamt etablera tillverkningskapacitet för cellterapiprodukter i Sverige för användning i utveckling i sen fas samt kommersiell tillverkning av vididencel.


OM MENDUS AB (PUBL)

Mendus förändrar behandlingen av cancer genom att fokusera på tumöråterfall och förbättra överlevnaden för cancerpatienter, samtidigt som livskvaliteten bevaras. Vi utnyttjar vår unika expertis inom allogen dendritcellsbiologi för att utveckla en avancerad klinisk pipeline av nya, lagringsbara, cellbaserade immunterapier som kombinerar klinisk effekt med en god säkerhetsprofil. Mendus är baserat i Sverige och Nederländerna och handlas på Nasdaq Stockholm under tickern IMMU. ST http://www.mendus.com/


FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Erik Manting
VD
E-post: ir@mendus.com


INVESTOR RELATIONS 
Corey Davis
LifeSci Advisors, LLC
Telefon: + 1 212-915-2577
E-post: cdavis@lifesciadvisors.com


MEDIAKONTAKTER
Mario Brkulj
Valency Communications
Telefon: +49 160 9352 9951
E-post: mbrkulj@valencycomms.eu

Bilaga


Datum 2023-06-15, kl 08:00
Källa GlobeNewswire
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!