MEKO avyttrar fastigheter i Danmark till ett värde av 6 miljoner euro

​​​​​​​MEKO har avyttrat en lager- och kontorsfastighet i Danmark till fastighetsförvaltaren Hanssen Stagnum A/S. Transaktionen värderar fastigheten till omkring 6 miljoner euro och ger en reavinst om cirka 4 miljoner euro. Affären innebär att MEKO stärker sin finansiella ställning ytterligare.

Fastigheten som säljs är belägen i Odense och nyttjas av MEKOs danska affärsområde FTZ. Uppgörelsen innehåller ett så kallat triple-net-leaseavtal, vilket innebär att FTZ åtar sig att fortsätta att hyra lokalerna till marknadsmässiga villkor till och med det första halvåret 2025. Som tidigare kommunicerats investerar MEKO i ett nytt, högteknologiskt centrallager i Odense dit FTZ planerar att flytta under 2025.

Transaktionen värderar den sålda fastigheten till cirka 6 miljoner euro. Den positiva kassaflödeseffekten uppgår till samma belopp och reavinsten är cirka 4 miljoner euro, varav en mindre del kommer att fördelas under hyresperiodens längd.

Uppgörelsen är ett led i MEKOs arbete med att stärka sin finansiella ställning och en följd av strategin att inte äga fastigheter långsiktigt. Under det andra kvartalet såldes fastigheter i Finland till ett värde av 36,5 miljoner euro, vilket bidrog till att sänka MEKOs skuldsättningsgrad till 2,6 mätt som nettoskuld i förhållande till justerat rörelseresultat (EBITDA). MEKOs finansiella mål är att ligga inom intervallet 2 – 3.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Pehr Oscarson, Vd och koncernchef, MEKO
Telefon: +46 (0)8-464 00 20
Mail: pehr.oscarson@meko.com

Åsa Källenius, Finansdirektör
Telefon: +46 (0)8-464 00 20
Mail: asa.kallenius@meko.com

Anders Oxelström, Kommunikationsdirektör
Telefon: + 46 (0)73 522 52 42
Mail: anders.oxelstrom@meko.com

Datum 2023-10-09, kl 13:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!