Luxbright tilldelas cirka 5 mkr från Eurostars för utveckling av innovativ röntgenteknik

Eurostars-programmet, som stöttar innovativa projekt inom forskning och utveckling, har valt att finansiera detta projekt tack vare dess potentiella betydande bidrag till teknologins framkant. Genom att stödja små och medelstora företag som Luxbright och X-RIS, betonar Eurostars vikten av att främja teknisk utveckling och innovation.

Genom detta samarbete syftar Luxbright och X-RIS till att sammanföra sin omfattande expertis för att utveckla nya röntgengeneratorer. En generator i detta fall är den enhet i vilken ett röntgenrör placeras för att sedan passa in i en röntgenutrustning.

"Projektet förväntas inte bara förändra sättet som röntgenbilder produceras på, utan även möjliggöra prisvärda lösningar som vänder sig till en stor potentiell marknad där liknande produkter saknas", säger Mats Alm, VD för Luxbright. Projektet möjliggör en utvecklad och bredare produktportfölj för respektive bolag.

Datum 2024-01-30, kl 11:55
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!