Lifeclean International

LifeClean får pilotorder från betydande kycklingproducent i Saudiarabien

LifeClean International AB (publ) (”LifeClean”) har via lokal distributör fått en ny order från Agricultural Development Company Ltd. (”ADC”) i Saudiarabien. Ordern är en del av en storskalig validering av LifeCleans lösningar för rengöring och desinfektion av kycklingstallar. De initiala testerna som har utförts i en av ADC:s anläggningar har visat goda resultat, och denna nya order är således ett steg närmare användning av LifeCleans produkter i ADC:s samtliga kycklingstallar.

LifeCleans produkter för rengöring och desinfektion av kycklingstallar har visat mycket positiva resultat i form av ökad produktivitet, minskad dödlighet, ökad vikt samt en kortare och effektivare rengörings- och desinfektionsprocess mellan produktionscykler. Kycklinguppfödning är en ansträngd produktion för att möta efterfrågan och därav mycket känslig för yttre påverkan. Industrin kräver hög kvalitet av rengöringsrutiner och biosäkerhet för att uppnå god hälsa och produktivitet, vilket är avgörande för lönsamhet.

ADC bedriver produktion av kyckling som säljs under varumärket Tanmiah Food Company i Saudiarabien. ADC:s produktion består av 126 produktionsanläggningar med cirka 740 kycklingstallar, som producerar cirka 500 000 kycklingar om dagen. ADC har kommunicerade expansionsplaner att bli marknadsledande inom globalt hållbar halal-protein till 2030.

LifeClean och ADC har sedan början av 2024 genomfört tester på ADC:s kycklingstallar under två produktionscykler. Den nya ordern innebär rengöring och desinficering av 32 produktionscykler som totalt producerar nästan 1 miljon kycklingar. Det innebär att parterna bekräftar nästa steg i samarbetet, där de tillsammans ska genomföra en mer omfattande validering av LifeCleans produkter och metodik för rengöring och desinficering. Valideringen förväntas ligga till grund för användning i ADC:s samtliga produktionsanläggningar. Pilotordern har ett värde på 24 011 USD.

Saudiarabiens marknad producerar idag cirka 1 miljard kycklingar och har som mål att 2030 kunna producera ca 1,5 miljard kycklingar per år och på så sätt bli 100 % självförsörjande och säkra landets matförsörjning av kyckling. För marknadsvertikalen att rengöra och desinficera kycklingstallar mellan produktionscykler, beräknas en total estimerad adresserbar marknad i Saudiarabien på 300–400 MSEK.

”Kyckling är en av världens snabbast växande proteinkällor, varav LifeCleans lösningar kan göra betydande skillnad för industrin i form av ökad produktivitet, biosäkerhet och förbättrad djurhälsa. Saudiarabien är i en expansiv fas vilket gör att vi ser stor potential för våra produkter och lösningar. Vi för dialoger med flera potentiella kunder och ser positivt på att ta LifeClean till Saudiarabien.” Fredrik Tumegård, VD, LifeClean International AB.

Bolagets Certified Adviser är Vator Securities AB | 08-580 065 99 | ca@vatorsec.se

Datum 2024-05-22, kl 09:30
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.