Lifeclean International

Framgångsrik PFAS-sanering på norskt fartyg med vidareutvecklad metod

LifeClean International AB (publ) ("Bolaget") informerar idag om ett framgångsrikt fartygsaneringsprojekt, för rederiet Scanbio. PFAS-saneringen är Bolagets första inom norsk shipping. Därtill uppnådde Bolaget, efter att ha förfinat sin metodik, sina hittills lägsta PFAS-nivåer i ett rörsystem, vilket renades till endast 200 ng/l PFAS. Resultatet, som understiger ett väntat gränsvärde från Europeiska kemikaliemyndigheten (ECHA) med 99,98%, markerar ett betydande framsteg i vår strävan att hjälpa våra kunder att uppfylla allt strängare miljöstandarder.

LifeCleans produktsortiment inom PFAS-sanering innefattar specialutvecklade kemikalier, centrala för Bolagets nyligen förfinade och patentsökta metod för effektiv PFAS-borttagning. Saneringen genomfördes i samarbete med Bolagets återförsäljare Scanunit. 

Den maritima sektorn är en av de betydande sektorerna som ECHA identifierat i förarbetena till ett begränsningsförslag om ett gränsvärde på 1 PPM PFAS för sanerad utrustning, inklusive brandsläckningssystem. Därtill står sektorn inför ökad press att sanera befintliga system genom en antagen resolution från International Maritime Organization (IMO) som från och med 1 januari 2026 förbjuder användningen av PFOS i brandsläckningsmedel. 

”Resultatet på endast 200 ng/l i ett rörsystem är exceptionellt lågt och ett bevis på framgången med vår förfinade metod. Det är dessutom uppmuntrande att se framsteg på den norska marknaden för PFAS-sanering, särskilt inom havsbruk där vi sedan länge har etablerade relationer.”, säger Fredrik Tumegård, VD för LifeClean International AB. 

Bolagets Certified Adviser är Vator Securities AB | 08-580 065 99 | ca@vatorsec.se 

Datum 2024-04-19, kl 08:00
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.