Lagercrantz förvärvar DP Seals Ltd

DP Seals konstruerar och tillverkar skräddarsydda gummitätningar, gummipackningar och formgjutet gummi av högsta kvalitet med intrikat geometri. Bolaget konstruerar och tillverkar sina egna verktyg, vilket gör det möjligt för bolaget att uppfylla de krav som ställs av de mest krävande tillverkarna av industriell utrustning. Tillämpningsområdena omfattar program för luft- och rymdfart, anslutningar för sjökablar samt formel 1-bilar, vilka vanligtvis kräver gummiföreningar som klarar extremt tryck, extrema temperaturer och aggressiva gaser.

DP Seals är baserat i Poole i Storbritannien, har en omsättning på cirka 5 miljoner brittiska pund och har god lönsamhet. För mer information, besök: https://dpseals.com/.

- DP Seals är en marknadsledare som är känd för sin förmåga att konstruera och tillverka specialiserade gummitätningar och formgjutet gummi av hög kvalitet. Vi anser att det finns goda möjligheter att utveckla verksamheten, i nära samarbete med ledningsgruppen, genom att bygga vidare på bolagets enorma erfarenhet och tekniska förmåga, säger Russell Stuart, vd för Lagercrantz UK.

- Det ska bli spännande att få lyfta DP Selas till nästa nivå tillsammans med en stabil huvudägare som har ett långsiktigt synsätt och för med sig omfattande industriell och internationell erfarenhet. Jag ser fram emot att arbeta med Lagercrantz tillsammans med våra skickliga medarbetare och dra nytta av tillväxtmöjligheterna för bolagets produkter på marknaden, säger Andrew Piper, vd och ägare av DP Seals.

DP Seals kommer att ingå i Lagercrantz internationella division från och med december 2023. Förvärvet förväntas ha marginellt positiv effekt på koncernens resultat per aktie.

Stockholm den 11 december 2023

Lagercrantz Group AB (publ)

Datum 2023-12-11, kl 14:05
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!