Klimator och Volvo Group initierar proof-of-value-projekt i USA

Det övergripande målet är att ge föraren lokala vägväderrisker för att förbättra förarens upplevelse och möjliggöra säkrare färdväg. Informationen från Klimators prediktiva molnbaserade lösning Road Condition Data, RCD, kommer att visualiseras på en karta och därigenom möjliggöra för föraren att få information innan den når den kritiska platsen.

”Det här projektet är ett bra exempel på hur vår dynamiska data kan användas för att öka förarnas säkerhet. Genom att ge föraren proaktiv information om kommande risker tar vi ett viktigt stef framåt mot att skapa säkrare vägar enligt marknadens behov och krav.” Säger Viktoria Bogren, chef för affärsområde Automotive på Klimator.

Om Road Condition Data

Road Condition Data (RCD) är en molnbaserad Data-as-a-Service plattform som tillhandahåller data om nuvarande och framtida vägväder, för proaktiv mobilitet. RCD-plattformen använder en kombination av regelbaserade algoritmer, maskininlärning och enorma mängder verkliga vägdata. Informationen gör det möjligt för bland annat aktörer inom fordonsindustrin att förhöja förarupplevelsen samt förbättra och öka säkerheten hos avancerade förarstödssystem (ADAS) och teknologier för att möjliggöra autonom körning (AD).

Datum 2023-11-07, kl 16:19
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!