Klimator erhåller första ordern för AHEAD teknologin till flygplatser

MAR

Klimators vinner sin första större affär till flygplatser baserat på AHEAD teknologin. Leveransen som beräknas genomföras under kvartal 3 sker till en av de större och mest trafikerade flygplatserna i Europa och affären genomförs tillsammans med partnern SARSYS ASFT. Affären omfattar två separata AHEAD-system till ett totalt värde om ca 50 000 €.

Klimators AHEAD teknologi kommer att användas för att dokumentera förhållandet på flygplatsens landningsbanor. Resultatet ger en detaljerad av landningsbanans status.

Det är en stor dag att få vinna en första affär i ett nytt kundsegment med en produkt vi arbetat väldigt länge med. Vi ser en mycket stor potential i vår teknologi som tillsammans med den unika kunskap kring flygplatser som Sarsys Asft besitter. På flygplatser pågår stora investeringar i automatisering och våra gemensamma teknologier bidrar till både förnyelse samtidigt som den underlättar dokumentationen av landningsbanor. AHEAD teknologin vänder sig inte bara större flygplatser utan funktionaliteten har genom samarbetet med Sarsys ASFT även en stor kommersiell potential för mindre- och medelstora flygplatser, säger Emil Danielsson, VD Klimator.

SARSYS ASFT är det ledande bolaget i världen inom utveckling och tillverkning av flygplats- och vägsäkerhetssystem. Bolaget har kunder i alla världsdelar och återfinns bland både offentliga och privata flygplatser och vägar. Företaget har sitt huvudkontor i Köpingebro och är listat på Nordic SME sedan 2017. Mer information finns på www.sarsys-asft.com och www.ngm.se

Datum 2024-03-14, kl 15:21
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!