Nyinrättade tjänster och förändring i K-Fastigheters koncernledning

Leif Astikainen har utsetts till COO/Operativ chef för K-Fast Holding AB (”K-Fastigheter”). Tjänsten som COO/Operativ chef är nyinrättad. Henrik Gustafsson har utsetts till Inköpschef för hela koncernen.

I tjänsten som Operativ chef kommer Leif Astikainen att samordna de olika funktioner som finns i koncernen för att på bästa sätt använda varje medarbetares kompetens. Därtill kommer Leif Astikainen att fortsätta utveckla organisationen för att kunna genomföra koncernens affärsstrategi.

Leif Astikainen har varit vice VD i dotterbolaget K-Prefab där han arbetat sedan 2004 samt HR-chef i koncernen sedan 2021. Leif Astikainen ingår sedan tidigare i koncernens ledningsgrupp och hans tidigare ansvarsområde blir en del av det nya uppdraget.

”Det känns mycket bra att Leif får den nyinrättade rollen som COO/Operativ chef i koncernen. Han har en gedigen erfarenhet inom personal- och ledningsfrågor och är en mycket uppskattad medansvarig i koncernen sedan K-Prefab blev en del av familjen. Jag är övertygad om att hans kompetens och ledarskap kommer utveckla vår koncern ännu mera i takt med att vi fortsätter växasäger Jacob Karlsson, VD för K-Fast Holding AB.

”K-Fastigheter har en unik affärsmodell. Jag tycker det ska bli mycket stimulerande att få arbeta med att vidareutveckla och samordna vår organisation för att möta framtiden. Genom att ta tillvara de många olika kompetenser som finns i hela koncernen kan vi bygga ett ännu starkare K-Fastigheter” säger Leif Astikainen, Operativ chef för K-Fast Holding AB.

Henrik Gustafsson tillträder en nyinrättad tjänst som Inköpschef med ansvar för hela koncernens inköp. Koncernen gör varje år stora inköp till prefab- och byggverksamheterna samt förvaltningsorganisationen. Genom effektiva inköp och ytterligare samordning finns möjligheter att nyttja hela organisationens kunskap för att på så sätt sänka kostnader.

Henrik Gustafsson är idag inköpschef och medlem av ledningsgruppen för dotterbolaget K-Prefab där han arbetat sedan 2017. Henrik Gustafsson kommer att ingå i koncernens ledningsgrupp.

”Jag välkomnar Henrik i sin nya roll som Inköpschef i koncernen. Det finns stora fördelar med att vi tar ytterligare steg att samordna olika funktioner inom koncernen där inköp är en mycket viktig del. Med sin erfarenhet kommer Henrik att tillsammans med övriga medansvariga inom inköp spela en viktig roll i att koncernen ständigt kan hitta bra och kostnadseffektiva lösningar” säger Jacob Karlsson, VD för K-Fast Holding AB.

”Jag ser fram emot att få leda koncernens inköpsfunktion. Vår affärsmodell där K-Fastigheter kontrollerar hela kedjan från projektutveckling till förvaltning ger stora volymer inköp. Samordning inom koncernen är ett steg för att ytterligare effektivisera inköpsvolymerna och hitta bra samarbetspartners som stödjer vårt erbjudande till marknaden oavsett det handlar om attraktiva bostäder till våra hyresgäster eller stomlösningar till externa kunder” säger Henrik Gustafsson, Inköpschef för K-Fast Holding AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Leif Astikainen, COO/Operativ chef och HR chef
e-post: leif.astikainen@k-fastigheter.se, telefon: 010-161 82 74


Henrik Gustafsson, Inköpschef
e-post: henrik.gustafsson@k-fastigheter.se, telefon: 010-161 82 98

Johan Hammarqvist, IR- och Kommunikationschef
e-post: johan.hammarqvist@k-fastigheter.se, telefon: 010-167 60 99

 

K-Fastigheters målsättning som fastighetsägare är att skapa attraktiva hem med hög trivselfaktor. Koncernens verksamhet omfattar aktiv fastighetsförvaltning, projektutveckling och byggnation i egen regi. För att öka kostnadseffektiviteten och korta byggtiderna har K-Fastigheter valt att arbeta med tre egenutvecklade koncepthus som uppförs för egen förvaltning. K-Fastigheter erbjuder omkring 3 830 bostäder på flera orter i Öresundsregionen, Småland och västra Sverige samt utvärderar nya marknader i takt med ökad produktionskapacitet. Koncernens fastighetsbestånd har ett bokfört värde om 13,6 miljarder kronor med ett årligt hyresvärde uppgående till omkring 504 miljoner kronor. Sedan november 2019 handlas bolagets B-aktier på Nasdaq Stockholm (kortnamn: KFAST B). Läs mer på k-fastigheter.com

Datum 2023-05-03, kl 11:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!