Kommuniké från extra bolagsstämma i K-Fast Holding AB (publ)

REG

Extra bolagsstämma har idag hållits i K-Fast Holding AB (publ) (”K-Fastigheter” eller ”Bolaget”). Bolagsstämman beslutade att godkänna styrelsens beslut om nyemission aktier med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt i enlighet med det förslag som presenterats i kallelsen till stämman vilken hållits tillgänglig på Bolagets webbplats (www.k-fastigheter.com).

Som kommunicerats i Bolagets pressmeddelanden från den 28 september 2023 beslutade styrelsen i K-Fastigheter den 28 september 2023 om nyemission av sammanlagt högst 24 000 000 aktier av serie B. Kapitalanskaffningen genomfördes enligt två separata emissionsbeslut, dels som en riktad nyemission av 18 180 000 aktier av serie B, med stöd av det emissionsbemyndigande som erhölls från årsstämman den 15 maj 2023, genom ett accelererat bookbuilding-förfarande riktat till svenska och internationella institutionella investerare, dels som en riktad nyemission av 5 820 000 aktier av serie B, villkorad av godkännande vid en extra bolagsstämma i Bolaget, riktad till Erik Selin Fastigheter AB (ett bolag ägt av Erik Selin, styrelseordförande i K-Fastigheter). Det senare av dessa emissionsbeslut har nu godkänts av den extra bolagsstämman. Teckningskursen i båda nyemissionerna uppgick till 13,80 kronor per aktie och baserades på ett accelererat bookbuilding-förfarande som på uppdrag av Bolaget genomförts av Nordea Bank och Swedbank.

Den av den extra bolagsstämman godkända nyemissionen innebär en ökning av Bolagets aktiekapital med högst 1 552 000 kronor genom nyemission av högst 5 820 000 aktier av serie B, vardera med ett kvotvärde om cirka 0,266667 kronor.

Bolagets styrelse har gjort en samlad bedömning och noga övervägt möjligheten att ta in kapital genom en nyemission med företrädesrätt för Bolagets aktieägare. Styrelsen anser att skälen till att avvika från aktieägarnas företrädesrätt är (i) att en företrädesemission skulle ta väsentligt längre tid att genomföra och medföra en högre risk för en negativ effekt på aktiekursen, särskilt i ljuset av de nuvarande volatila och utmanande marknadsförutsättningarna, (ii) att deltagande i emissionen från en av Bolagets huvudägare haft en positiv inverkan på möjligheten att samtidigt genomföra den nyemissionen om 18 180 000 aktier av serie B som riktades till svenska och internationella institutionella investerare, samt (iii) att genomförandet av en riktad nyemission kan ske till en lägre kostnad och med mindre komplexitet än en företrädesemission. Med ovanstående i beaktande har styrelsen gjort bedömningen att en riktad emission av aktier av serie B med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är det mest fördelaktiga alternativet för K-Fastigheter för att genomföra kapitalanskaffningen.

För mer information om nyemissionen hänvisas till de pressmeddelanden som publicerades på Bolagets webbplats den 28 september 2023.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johan Hammarqvist, IR- och Kommunikationschef
e-post: johan.hammarqvist@k-fastigheter.se, telefon: 010-167 60 99

 

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 24 oktober 2023 kl. 18.00 CET.

K-Fastigheters målsättning som fastighetsägare är att skapa attraktiva hem med hög trivselfaktor. Koncernens verksamhet omfattar aktiv fastighetsförvaltning, projektutveckling och byggnation i egen regi. För att öka kostnadseffektiviteten och korta byggtiderna har K-Fastigheter valt att arbeta med tre egenutvecklade koncepthus som uppförs för egen förvaltning. K-Fastigheter erbjuder omkring 4 000 bostäder på flera orter i Öresundsregionen, Småland och västra Sverige samt utvärderar nya marknader i takt med ökad produktionskapacitet. Koncernens fastighetsbestånd har ett bokfört värde om 14,3 miljarder kronor med ett årligt hyresvärde uppgående till omkring 528 miljoner kronor. Sedan november 2019 handlas bolagets B-aktier på Nasdaq Stockholm (kortnamn: KFAST B). Läs mer på k-fastigheter.com

Datum 2023-10-24, kl 18:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!