Avyttring av fastighetsportfölj i Danmark slutförd

REG

K-Fast Holding AB (”K-Fastigheter”) har avyttrat den fastighetsportfölj i Danmark som bolaget tidigare tecknat ett villkorat överlåtelseavtal om. Köpare är en fond uppsatt av Viga Real Estate.

I ett pressmeddelande den 25 april 2024 meddelades att K-Fastigheter tecknat ett villkorat överlåtelseavtal rörande avyttring av en fastighetsportfölj i Danmark. Villkoren för avyttrandet av portföljen bestående av 311 lägenheter är nu uppfyllda och köparen, en fond uppsatt av Viga Real Estate, tillträder fastigheterna den 10 juli 2024. K-Fastigheter kommer initialt att kvarstå med ett ägande om 20 procent med avsikt att avyttra andelen i framtiden.

Transaktionen sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 1 087 MSEK till dagens kurs vilket motsvarar fastigheternas bokförda värde vid utgången av första kvartalet 2024. Avyttringen stärker K-Fastigheters balansräkning och möjliggör fortsatta förvärv av byggrätter och byggstarter av nya projekt.

”Att vi avyttrar denna portfölj ligger i linje med den nya affärsplan styrelsen har antagit. I den nya affärsplanen ingår att avyttra motsvarande 30-50 procent av det K-Fastigheter byggstartar per år. Jag är glad över att vi funnit en stark aktör som Viga som köpare” säger Jacob Karlsson, VD för K-Fastigheter.

Portföljen som avyttras består av fyra bostadsfastigheter i Köpenhamnsområdet om 24 989 kvm fördelat på 311 lägenheter med ett totalt årligt hyresvärde om 63,7 MSEK med befintlig vakans på under 5 procent. I Köpenhamnsområdet har K-Fastigheter pågående byggnation av 153 lägenheter i projekt Ballerup som inte omfattas av denna transaktion.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jacob Karlsson, VD,
e-post: jacob.karlsson@k-fastigheter.se, telefon: 010-167 60 71


Johan Hammarqvist, IR- och Kommunikationschef
e-post: johan.hammarqvist@k-fastigheter.se, telefon: 010-167 60 99

 

Denna information är sådan som K-Fast Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-06-28 19.00 CET.

K-Fastigheter är mer än ett fastighetsbolag. Genom en integrerad process bygger vi vår verksamhet i de två verksamhetsområdena Entreprenad och Fastighetsförvaltning. I verksamhetsområde Entreprenad är målsättningen är att leverera färdigställda bostäder med bas i koncernens egenutvecklade koncepthus såväl som högkvalitativa stomlösningar. Vår prefabverksamhet drivs i dotterbolaget K-Prefab. För att öka kostnadseffektiviteten och korta byggtiderna har K-Fastigheter valt att arbeta med tre egenutvecklade koncepthus för bostäder. Verksamhetsområde Fastighetsförvaltning förvaltar koncernens fastighetsbestånd med fokus på bostäder. K-Fastigheter erbjuder över 5 000 bostäder från Köpenhamn i söder till Gävle i norr och utvärderar löpande nya marknader. Som hyresvärd strävar vi efter att skapa attraktiva hem med hög trivselfaktor. Koncernens fastighetsbestånd har ett bokfört värde om 15,3 miljarder kronor. Årligt hyresvärde i färdigställt bestånd uppgår till 686 miljoner kronor. Sedan november 2019 handlas bolagets B-aktier på Nasdaq Stockholm (kortnamn: KFAST B). Läs mer på k-fastigheter.com

Datum 2024-06-28, kl 19:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!