Isofol Medical AB (publ) publicerar delårsrapport, januari – mars 2024

MARKN.

GÖTEBORG, Sverige, 8 maj 2024 - Isofol Medical AB (publ), (Nasdaq Stockholm: ISOFOL), tillkännagav idag att bolagets delårsrapport för januari–mars 2024 nu finns tillgänglig på bolagets hemsida, www.isofolmedical.com.

Informationen i pressmeddelandet nedan är ämnad för investerare.

Första kvartalet, januari – mars 2024

  • Nettoomsättningen uppgick till 0 TSEK (721) och övriga intäkter till 0 TSEK (0)
  • Periodens resultat uppgick till -8 482 TSEK (-14 391)
  • Resultat per aktie uppgick till -0,05 SEK (-0,09)
  • Kassa och bank per den 31 mars uppgick till 128 494 TSEK (163 913)

Väsentliga händelser första kvartalet 2024

  • På den extra bolagsstämma som hölls den 4 januari 2024 utsågs Jan-Eric Österlund till styrelseordförande, Lars Lind, Alain Herrera, Helena Taflin och Sten Nilsson som ledamöter, varav samtliga är nyval. I samband med detta lämnade styrelsens samtliga tidigare ledamöter sina uppdrag i bolaget.
  • Den 9 januari 2024 utsåg styrelsen Petter Segelman Lindqvist till ny verkställande direktör.
  • Den 10 januari 2024 utsågs Magnus Hurst till ny ekonomichef.
  • Den 14 februari 2024 meddelar bolaget att de inleder planeringen av kliniska studier i syfte att maximera möjligheterna att ta arfolitixorin vidare mot en potentiell kommersialisering.
  • Den 19 mars 2024 presenterades de preliminära ramarna för en klinisk fas I/II-studie av arfolitixorin i första behandlingslinjen i kombination med 5-FU-baserade cytostatikabehandlingar i patienter med metastaserad kolorektalcancer. Detta i syfte att generera både effekt- och säkerhetsdata med en ny dosregim.
  • Den 19 mars 2024 meddelades att bolagets samarbetspartner, det japanska läkemedelsbolaget Solasia Pharma K.K., har bekräftat sitt fortsatta starka engagemang i utvecklingen av arfolitixorin. Solasia kommer att bidra med sin expertis och delta i arbetet med att utforma detaljerna i det kliniska utvecklingsprogrammet.

Väsentliga händelser efter periodens utgång

  • Inga väsentliga händelser har inträffat efter periodens utgång.

Vd:s kommentar
"Efter en intensiv inledning på året har vi tagit flera beslut som påverkar inriktningen för Isofol och läkemedelskandidaten arfolitixorin. Vi har presenterat bolagets fortsatta strategi – med en nystart och en tydlig väg framåt för arfolitixorin – och lanserat en klinisk utvecklingsplan som syftar till att utvärdera en ny dosregim. Målet är nu att inleda en klinisk fas I/II-studie innan året är slut för att visa arfolitixorins potential under rätt förutsättningar”, säger vd Petter Segelman Lindqvist.

För mer information, vänligen kontakta
Isofol Medical AB (publ)
Petter Segelman Lindqvist, verkställande direktör
E-post: petter.s.lindqvist@isofolmedical.com
Telefon: 0739-60 12 56

Magnus Hurst, ekonomichef
E-post: magnus.hurst@isofolmedical.com
Telefon: 0738-73 34 18

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 8 maj 2024, kl. 08.00.

Om Isofol Medical AB (publ)
Isofol Medical AB (publ) arbetar för att höja livskvaliteten och öka överlevnadsgraden för patienter med svåra former av cancer. Bolagets läkemedelskandidat arfolitixorin syftar till att öka effekten av första linjens standardbehandling för flera former av solida tumörer, däribland kolorektalcancer. Nu förbereds nästa steg i det kliniska utvecklingsprogrammet baserat på en ny dosregim som förväntas optimera läkemedelskandidatens effekt. Isofol Medical AB (publ) handlas på Nasdaq Stockholm.

www.isofolmedical.com

Datum 2024-05-08, kl 08:00
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.