IRLAB har genomfört ett framgångsrikt End-of-Phase 2-möte med FDA om utformningen av Fas III-programmet för mesdopetam

MAR

Göteborg den 22 februari 2024 – IRLAB Therapeutics AB (Nasdaq Stockholm: IRLAB A), ett bolag som upptäcker och utvecklar nya behandlingar vid Parkinsons sjukdom, meddelade idag att det nyligen genomförda End-of-Phase 2-mötet med den amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA, hölls i en konstruktiv och engagerad anda. Diskussionerna under mötet indikerar samsyn mellan FDA och IRLAB om Fas III-programmets utformning.

Vid End-of-Phase 2-mötet med FDA diskuterades frågor relaterade till det kommande Fas III-programmet med mesdopetam. Inför mötet hade IRLAB försett FDA med den samlade informationen om mesdopetam generad genom prekliniska studier, toxikologi, klinisk farmakologi, samt utfallen i de kliniska Fas Ib-, Fas IIa- och Fas IIb studier som genomförts med personer som lever med Parkinsons och levodopa-inducerade dyskinesier. En föreslagen plan för den fortsatta utvecklingen av mesdopetam bifogades i materialet.

Baserat på denna information gav FDA tydlig vägledning som i stort överensstämmer med den föreslagna utformningen av Fas III-programmet för mesdopetam. Det uppnåddes samsyn med FDA om nyckelkomponenterna i Fas III-programmet, inklusive de primära och sekundära effektmåtten, inklusions- och exklusionskriterier samt säkerhetsutvärdering under studietiden.

”Vi hade ett mycket bra möte med FDA där vi nådde samsyn kring den slutliga utformningen av Fas III-programmet för mesdopetam. Det är glädjande att se att det omfattande arbete med explorativa, och regulatoriskt nödvändiga, studier som genomförts uppfyller kraven för att ta mesdopetam in i ett konfirmerande kliniskt Fas III-program”, säger Gunnar Olsson, VD, IRLAB.

Mer information om studieprogrammet kommer att lämnas när FDA lämnat sin formella återkoppling i form av det officiella mötesprotokollet, vilket ska ske senast 30 dagar efter mötet.

Datum 2024-02-22, kl 08:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!