Intea Fastigheter
Kallelse till årsstämma i Intea Fastigheter AB (publ)
Aktieägarna i Intea Fastigheter AB (publ), org.nr 559027–5656, (”Bolaget”) kallas härmed till årsstämma måndagen den 5 maj 2025 klockan 16.00 på Musikaliska Kvarteret, Nybrokajen 11, 111 48 Stockholm. Inregistrering börjar klockan 15.30.
Rätt att delta och anmälan
Aktieägare som önskar delta på årsstämman ska vara upptagen som aktieägare i den av Euroclear Sweden AB framställda aktieboken avseende förhållandena torsdagen den 24 april 2025. Vidare ska aktieägare som önskar delta på årsstämman anmäla detta till Bolaget senast måndagen den 28 april 2025. Anmälan om deltagande sker:
- per post till Intea Fastigheter AB (publ), c/o Euroclear Sweden AB, Box 191, 101 23 Stockholm,
- via Euroclear Sweden AB:s webbplats https://anmalan.vpc.se/euroclearproxy;
- per telefon till 08-402 91 33; eller
- via e-post till GeneralMeetingService@euroclear.com
I anmälan ska aktieägaren uppge namn/företagsnamn, person- eller organisationsnummer, adress, telefonnummer samt antalet eventuella biträden (högst två).
Förvaltarregistrerade aktier
För att ha rätt att delta på årsstämman måste aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier, förutom att anmäla sig till årsstämman, låta registrera aktierna i eget namn så att aktieägaren blir upptagen i framställningen av aktieboken per torsdagen den 24 april 2025. Sådan registrering kan vara tillfällig (s.k. rösträttsregistrering) och begärs hos förvaltaren enligt förvaltarens rutiner i sådan tid i förväg som förvaltaren bestämmer. Rösträttsregistreringar som gjorts av förvaltaren senast måndagen den 28 april 2025 beaktas vid framställningen av aktieboken.
Ombud och fullmaktsformulär
Aktieägare som företräds genom ombud ska utfärda skriftlig av aktieägaren undertecknad och daterad fullmakt för ombudet. Fullmakten får inte vara utfärdad tidigare än ett år före dagen för årsstämman, om det inte i fullmakten anges en längre giltighetstid, dock längst fem år från utfärdandet. För det fall aktieägaren är en juridisk person ska även kopia av registreringsbevis, eller om sådan handling inte finns, motsvarande behörighetshandlingar biläggas. Fullmakten samt registreringsbevis och andra behörighetshandlingar (i förekommande fall) bör i god tid före årsstämman insändas med post till Intea Fastigheter AB (publ), c/o Euroclear Sweden AB, Box 191, 101 23 Stockholm eller via e-post till GeneralMeetingService@euroclear.com.
Fullmaktsformulär finns tillgängligt på Bolagets webbplats, www.intea.se, och tillhandahålls även av Bolaget på begäran.
Förslag till dagordning
- Öppnande av årsstämman
- Val av ordförande vid årsstämman
- Upprättande och godkännande av röstlängd
- Godkännande av dagordning för årsstämman
- Val av en eller två justeringsmän
- Prövning av om årsstämman blivit behörigen sammankallad
- Framläggande av
- årsredovisningen och revisionsberättelsen samt koncernredovisningen och koncernrevisionsberättelsen; och
- revisorsyttrande om huruvida riktlinjerna för ersättning till ledande befattningshavare har följts.
- Anförande av verkställande direktören
- Beslut om
- fastställelse av resultaträkningen och balansräkningen samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen;
- dispositioner beträffande Bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen; och
- ansvarsfrihet gentemot Bolaget för styrelseledamöterna och verkställande direktören.
- Fastställande av antalet styrelseledamöter samt antalet revisorer och revisorssuppleanter
- Val av styrelseledamöter och styrelseordförande samt revisorer och revisorssuppleanter
- Fastställande av arvoden åt styrelseledamöter och revisorerna
- Beslut om valberedningsinstruktion
- Beslut om riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare
- Framläggande av styrelsens ersättningsrapport för godkännande
- Beslut om bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission av stamaktier av serie B och/eller stamaktier av serie D
- Årsstämmans avslutande
Förslag till beslut
Punkt 2 – Val av ordförande vid årsstämman
Valberedningen, som består av Carl-Johan Ehn, ordförande (utsedd av Henrik Lindekrantz), Jonas Granholm (utsedd av Christian Haglund), Olof Lindstrand (utsedd av Handelsbanken Pensionsstiftelse), Andreas Hedemyr (utsedd av Saab Pensionsstiftelse) och Caesar Åfors (bolagets styrelseordförande), föreslår att advokat Johan Wigh, eller den som styrelsen istället utser vid hans förhinder, utses till ordförande vid årsstämman.
Punkt 9 b – Beslut om dispositioner beträffande Bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen.
Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar om utdelning om 0,50 kronor per stamaktie av serie A och serie B. Styrelsen föreslår även att årsstämman beslutar om utdelning om 2,00 kronor per stamaktie av serie D med kvartalsvis utbetalning om 0,50 kronor per stamaktie av serie D.
Som avstämningsdag för utdelning på stamaktier av serie A och serie B föreslår styrelsen onsdagen den 7 maj 2025. Utdelningen beräknas kunna utbetalas genom Euroclear Sweden AB:s försorg den tredje vardagen efter avstämningsdagen.
Som avstämningsdagar för utdelning på stamaktier av serie D föreslår styrelsen måndagen den 30 juni 2025, tisdagen den 30 september 2025, tisdagen den 30 december 2025 och tisdagen den 31 mars 2026. Utdelningen beräknas kunna utbetalas genom Euroclear Sweden AB:s försorg den tredje vardagen efter respektive avstämningsdag.
Styrelsen föreslår vidare att årsstämman beslutar att samtliga nya stamaktier av serie D som kan komma att emitteras med stöd av det föreslagna bemyndigandet enligt punkt 16 nedan ska ge rätt till utdelning i enlighet med ovan från och med den dag de blivit införda i den av Euroclear förda aktieboken.
Punkt 10 – Fastställande av antalet styrelseledamöter samt antalet revisorer och revisorssuppleanter
Valberedningen föreslår att antalet styrelseledamöter ska vara oförändrat åtta stycken.
Valberedningen föreslår att ett registrerat revisionsbolag utses till revisor, utan suppleanter.
Punkt 11 – Val av styrelseledamöter och styrelseordförande samt revisorer och revisorssuppleanter
Valberedningen föreslår omval av Caesar Åfors, Henrik Lindekrantz, Christian Haglund, Håkan Sandberg, Mattias Grahn och Pernilla Ramslöv samt nyval av Carina Åkerström och Jörgen Eriksson till styrelseledamöter för tiden intill slutet av årsstämman 2026. Valberedningen föreslår omval av Caesar Åfors till styrelsens ordförande.
En presentation av samtliga föreslagna styrelseledamöter finns tillgänglig på Bolagets webbplats, www.intea.se.
I enlighet med revisionsutskottets rekommendation föreslår valberedningen att till revisor omväljs det registrerade revisionsbolaget KPMG AB för tiden intill slutet av årsstämman 2026. KPMG AB har aviserat att den auktoriserade revisorn Mattias Johansson kommer att utses till huvudansvarig revisor.
Punkt 12 – Fastställande av arvoden åt styrelseledamöter och revisorerna
Valberedningen föreslår att det sammanlagda arvodet till styrelsen ska utgå med
3 050 000 kronor (år 2024 uppgick beslutat arvode till 1 850 000 kronor) fördelat enligt följande (arvoden beslutade vid årsstämman 2024 anges inom parentes):
- 600 000 kronor (500 000 kronor) till styrelsens ordförande; och
- 350 000 kronor (350 000 kronor till oberoende ordinarie ledamot och 200 000 kronor till investerarutsedd ledamot) vardera till övriga styrelseledamöter.
Mattias Grahn, som föreslås för omval som styrelseledamot enligt punkt 11 ovan, har avsagt sig rätten att erhålla styrelsearvode för det fall årsstämman beslutar i enlighet med förslaget.
Ingen särskild ersättning föreslås utgå för utskottsarbete.
Valberedningen föreslår att revisorsarvode ska utgå enligt godkänd räkning.
Punkt 13 – Beslut om valberedningsinstruktion
Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar att anta följande valberedningsinstruktion för Bolaget att gälla intill dess att beslut om ändring fattas av bolagsstämman.
Valberedningens sammansättning
Intea Fastigheter AB (publ) (”Bolaget”) ska ha en valberedning bestående av en representant för var och en av de fyra till röstetalet största aktieägarna som önskar att utse en representant, samt styrelsens ordförande. Styrelsens ordförande är sammankallande till valberedningen.
Valberedningen ska konstitueras baserat på aktieägarstatistik från Euroclear Sweden AB per den sista bankdagen i augusti året före årsstämman och övrig tillförlitlig ägarinformation som tillhandahållits Bolaget vid denna tidpunkt.
Vid bedömningen av vilka som utgör de till röstetalet största aktieägarna ska en grupp aktieägare anses utgöra en ägare om de (i) ägargrupperats i Euroclear Sweden AB:s register eller (ii) offentliggjort och till Bolaget skriftligen meddelat att de träffat en skriftlig överenskommelse att genom samordnat utövande av rösträtten inta en långsiktig hållning i fråga om Bolagets förvaltning.
Styrelsens ordförande ska, så snart information om aktieägande enligt ovan finns tillgänglig, kontakta en representant för var och en av de fyra till röstetalet största aktieägarna eller aktieägargrupperna i Bolaget, som då har rätt att utse en representant vardera till valberedningen. Om någon av aktieägarna väljer att avstå från sin rätt att utse ledamot till valberedningen, övergår rätten till den närmast därefter till röstetalet största aktieägaren. Om en valberedning med fyra ägarutsedda ledamöter inte kan sammankallas efter kontakt med de tio till röstetalet största aktieägarna i Bolaget, får valberedningen bestå av tre ägarutsedda ledamöter.
Ordförande i valberedningen ska, om inte ledamöterna enas om annat, vara den ledamot som representerar den röstmässigt största aktieägaren. Styrelsens ordförande eller annan styrelseledamot ska dock inte vara valberedningens ordförande. Styrelseledamöter kan ingå i valberedningen, men ska inte utgöra en majoritet av valberedningens ledamöter. Majoriteten av valberedningens ledamöter ska vara oberoende i förhållande till Bolaget och bolagsledningen. Verkställande direktören eller annan person från bolagsledningen ska inte vara ledamot i valberedningen. Minst en av valberedningens ledamöter ska vara oberoende i förhållande till den i Bolaget röstmässigt största aktieägaren eller grupp av aktieägare som samverkar om Bolagets förvaltning.
Information om valberedningens sammansättning ska offentliggöras på Bolagets webbplats senast sex månader före årsstämman. Om en ledamot utsetts av en viss aktieägare ska aktieägarens namn anges. På webbplatsen ska även uppgift lämnas om hur aktieägare kan lämna förslag till valberedningen. Valberedningens mandatperiod stäcker sig fram till dess att ny valberedning utsetts.
Aktieägare som utsett ledamot i valberedningen äger rätt att byta ut sådan ledamot mot annan att i stället utgöra ledamot i valberedningen och om ledamot avgår ur valberedningen i förtid ska den aktieägare som utsett ledamoten äga rätt att utse en ersättare. Om aktieägaren inte utövar rätten att utse ny ledamot övergår rätten att utse sådan ledamot till den till röstetalet närmast följande största aktieägare, som inte redan utsett eller avstått från att utse ledamot av valberedningen.
I de fall under valberedningens mandatperiod en eller flera av aktieägarna som utsett ledamöter i valberedningen inte längre tillhör de till röstetalet fyra största aktieägarna, ska ledamöter utsedda av dessa aktieägare ställa sina platser till förfogande och den eller de aktieägare som tillkommit bland de till röstetalet fyra största aktieägarna ska äga utse ledamöter. Om inte särskilda skäl föreligger ska inga förändringar ske i valberedningens sammansättning om endast marginella förändringar i röstetal ägt rum eller om förändringen inträffar senare än tre månader före årsstämman. Förändringar i valberedningens sammansättning ska offentliggöras så snart sådana har skett.
Valberedningens uppgifter
Valberedningen ska arbeta fram förslag i nedanstående frågor att föreläggas årsstämman för beslut:
- val av ordförande vid årsstämman,
- antal styrelseledamöter,
- val av styrelseledamöter och styrelseordförande,
- arvode och annan ersättning för styrelseuppdrag till var och en av styrelseledamöterna samt, i förekommande fall, ersättning för utskottsarbete,
- val av revisor,
- arvodering av revisor,
- i den mån så anses erforderligt, ändringar i principerna för tillsättande av valberedning samt instruktionen för valberedning, och
- andra frågor som eventuellt kan ankomma på en valberedning enligt Svensk kod för bolagsstyrning (”Koden”).
Vid annan bolagsstämma än årsstämma ska valberedningens förslag omfatta det eller de val som ska förekomma vid bolagsstämman.
Valberedningens förslag ska senast sex veckor före årsstämma tillställas Bolaget genom dess styrelseordförande. Valberedningens förslag ska presenteras i kallelsen till årsstämman samt på Bolagets webbplats.
Vid beredandet av sitt förslag till styrelse ska valberedningen ta del av styrelsens utvärdering av sitt arbete och beakta de krav på styrelsens sammansättning som följer av aktiebolagslagen. Valberedningen ska vidare beakta de krav som Koden uppställer på styrelsens storlek och sammansättning och särskilt beakta kravet på mångsidighet och bredd i styrelsen samt kravet på att eftersträva en jämn könsfördelning.
Valberedningen ska, samtidigt som den underrättar Bolaget om sina förslag, förse Bolaget med ett motiverat yttrande beträffande sitt förslag till styrelse med beaktande av vad som sägs om styrelsens sammansättning i Koden och särskilt motivera förslaget mot bakgrund av kravet i Koden om att en jämn könsfördelning ska eftersträvas. Yttrandet ska även innehålla en kort redogörelse för hur valberedningens arbete har bedrivits.
Valberedningen ska på bolagsstämma där styrelse- eller revisorsval ska äga rum lämna en redogörelse för hur dess arbete har bedrivits samt presentera och motivera sina förslag med beaktande av vad som anges i Koden beträffande styrelsens sammansättning. Valberedningen ska särskilt motivera förslaget mot bakgrund av kravet om att en jämn könsfördelning ska eftersträvas.
Valberedningen ska i övrigt fullgöra de uppgifter som enligt Koden ankommer på en valberedning.
Valberedningen är beslutsför om minst tre ledamöter är närvarande. Som valberedningens beslut gäller den mening för vilken mer än hälften av de närvarande ledamöterna röstar eller, vid lika röstetal, den mening som biträdes av ordföranden.
Ingen ersättning utgår till valberedningens ledamöter. Valberedningen har dock rätt att belasta Bolaget med skäliga kostnader för uppdragets utförande.
Punkt 14 – Beslut om riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare
Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar att anta följande riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare.
Dessa riktlinjer ska tillämpas på ersättningar till verkställande direktör, övriga medlemmar av koncernledningen samt, i förekommande fall, ersättning till styrelseledamöter utöver styrelsearvode. Riktlinjerna omfattar inte ersättningar som beslutas av bolagsstämman.
Riktlinjerna ersätter de riktlinjer som beslutades av den extra bolagsstämman den 11 november 2024 och ska tillämpas på ersättningar som avtalas, och förändringar som görs i redan avtalade ersättningar, efter det att riktlinjerna antagits av stämman.
I den mån styrelseledamot utför arbete för Bolaget vid sidan av styrelseuppdraget ska dessa riktlinjer gälla även för eventuell ersättning (t.ex. konsultarvode) för sådant arbete.
Riktlinjernas främjande av Bolagets affärsstrategi, långsiktiga intressen och hållbarhet
Intea är ett fastighetsbolag vars affärsstrategi är att äga och utveckla lokaler åt offentliga långsiktiga hyresgäster och förvalta dessa med egna lokala förvaltningsorganisationer. Inteas strategi bygger på tre pelare: stabil tillväxt, innovation och hållbarhet, samt långsiktiga relationer. Inteas vision är att vara det främsta renodlade fastighetsbolaget inom social infrastruktur.
För ytterligare information om Bolagets affärsstrategi, se www.intea.se.
En framgångsrik implementering av Bolagets affärsstrategi och tillvaratagandet av Bolagets långsiktiga intressen, inklusive dess hållbarhet, förutsätter att Bolaget kan rekrytera, motivera och behålla kvalificerade ledande befattningshavare. För detta krävs att Bolaget kan erbjuda konkurrenskraftig ersättning, vilket dessa riktlinjer möjliggör.
Rörlig kontantersättning som omfattas av dessa riktlinjer ska syfta till att främja Bolagets affärsstrategi och långsiktiga intressen, inklusive dess hållbarhet.
Formerna för ersättning
Ersättningen ska vara marknadsmässig och får bestå av följande komponenter: fast lön, rörlig kontantersättning, pensionsförmåner och övriga sedvanliga förmåner. Bolagsstämman kan därutöver – och oberoende av dessa riktlinjer – besluta om exempelvis aktie- och aktiekursrelaterade ersättningar.
Fast lön
Den fasta lönen ska bestå av en fast årlig kontantlön. Den fasta lönen ska vara marknadsanpassad och fastställas med hänsyn tagen till ansvar, kompetens och prestation. Den fasta lönen ska utvärderas årligen.
Rörlig kontantersättning
Utöver fast lön ska rörliga kontanta ersättningar kunna erbjudas. Eventuell rörlig ersättning ska vara kopplad till förutbestämda och mätbara kriterier som kan vara finansiella eller icke-finansiella. Kriterierna kan också vara individualiserade, kvantifierade eller kvalificerade mål. Kriterierna ska utformas för att bidra till Bolagets affärsstrategi och långsiktiga intressen, till exempel genom att vara tydligt förankrade i affärsstrategin eller genom att främja den ledande befattningshavarens långsiktiga utveckling.
Eventuell rörlig kontantersättning får under ett och samma räkenskapsår uppgå till som högst 30 procent av den fasta årliga lönen.
Uppfyllelse av kriterier för utbetalning av rörlig ersättning ska kunna mätas under en period om ett år. När mätperioden för uppfyllelse av kriterier för utbetalning av rörlig ersättning har avslutats ska en bedömning ske i vilken utsträckning kriterierna har uppfyllts. Ersättningsutskottet ansvarar för den bedömningen. Såvitt avser finansiella mål ska bedömningen baseras på den av Bolaget senast offentliggjorda finansiella informationen.
Bolaget ska ha rätt att enligt avtal, med de begränsningar som må följa därav eller av lag, återkräva redan utbetald rörlig ersättning, under vissa förutsättningar.
Pensionsförmåner
Pensionsförmåner ska vara premiebestämda.
Den andel som pensionspremierna för premiebestämd pension utgör av den totala ersättningen ska uppgå till högst 30 procent av den fasta årliga lönen. Angiven gräns för pensionsavsättning ska inte utgöra hinder för löneväxling av kontantlön till pensionsavsättning enligt Bolagets vid var tid gällande pensionspolicy.
Rörlig kontantersättning ska inte vara pensionsgrundande, om inte annat avtalats eller gäller enligt en tvingande pensionsplan.
Övriga förmåner
Övriga förmåner kan innefatta bland annat sjukvårdsförsäkring, bilförmån, bostadsförmån och friskvårdsbidrag. Sådana förmåner ska där de förekommer vara marknadsmässiga och endast utgöra en begränsad del av den sammanlagda ersättningen. Premier och andra kostnader i anledning av sådana förmåner får uppgå till sammanlagt maximalt tio procent av den fasta årliga lönen.
Extraordinär ersättning
Ytterligare kontant ersättning kan utgå vid extraordinära omständigheter, förutsatt att sådana extraordinära arrangemang är tidsbegränsade och endast görs på individnivå antingen i syfte att rekrytera eller behålla befattningshavare, eller som ersättning för extraordinära arbetsinsatser utöver personens ordinarie arbetsuppgifter. Sådan ersättning får inte överstiga ett belopp motsvarande 50 procent av den fasta årliga lönen samt inte utbetalas mer än en gång per år och per person. Beslut om sådan ersättning ska fattas av styrelsen.
Beträffande anställningsförhållanden som lyder under andra regler än svenska får, såvitt avser de olika komponenterna i totalersättningen, vederbörliga anpassningar ske för att följa sådana tvingande regler eller lokal praxis, varvid dessa riktlinjers övergripande ändamål så långt som möjligt ska tillgodoses.
Ersättning till styrelseledamöter
För det fall att styrelseledamot (inklusive genom helägt bolag) utför tjänster för Bolaget utöver styrelsearbetet kan särskilt kontant arvode utgå förutsatt att sådana tjänster bidrar till implementeringen av Bolagets affärsstrategi och tillvaratagandet av Bolagets långsiktiga intressen, inklusive dess hållbarhet. För sådana tjänster ska marknadsmässig ersättning utgå, vilken ska beslutas av styrelsen.
Upphörande av anställning
Uppsägningstiden ska vara högst tolv månader, oavsett om uppsägningen sker från Bolagets eller den ledande befattningshavarens sida. Uppsägningslön och övriga gällande förmåner betalas under uppsägningstiden.
Vid uppsägning från Bolagets sida ska avgångsvederlag kunna utgå med ett belopp motsvarande högst den fasta lönen under tolv månader. Vid uppsägning från den ledande befattningshavarens sida ska inget avgångsvederlag utgå.
Därutöver kan ersättning för eventuellt åtagande om konkurrensbegränsning utgå. Sådan ersättning ska kompensera för eventuellt inkomstbortfall och ska endast utgå i den utsträckning som den tidigare ledande befattningshavaren saknar rätt till avgångsvederlag. Ersättningen ska baseras på den fasta kontantlönen vid tidpunkten för uppsägningen och utgå under den tid som åtagandet om konkurrensbegränsning gäller, vilket ska vara högst tolv månader efter anställningens upphörande. Ersättning för avtalat åtagande om konkurrensbegränsning ska följa vid var tid gällande lagregler och praxis.
Lön och anställningsvillkor för anställda
Vid beredningen av styrelsens förslag till dessa ersättningsriktlinjer har lön och anställningsvillkor för Bolagets anställda beaktats. Detta har skett genom att uppgifter om anställdas totalersättning, ersättningens komponenter samt ersättningens utveckling över tid har utgjort en del av ersättningsutskottets och styrelsens beslutsunderlag vid utvärderingen av skäligheten av riktlinjerna och de begränsningar som följer av dessa.
Beslutsprocessen för att fastställa, se över och genomföra riktlinjerna
Styrelsen har inrättat ett ersättningsutskott. I utskottets uppgifter ingår att bereda styrelsens beslut om förslag till riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare. Styrelsen ska upprätta förslag till nya riktlinjer åtminstone vart fjärde år och lägga fram förslaget för beslut vid årsstämman. Riktlinjerna ska gälla till dess att nya riktlinjer antagits av bolagsstämman.
Ersättningsutskottet ska även följa och utvärdera eventuella pågående och under året avslutade program för rörliga ersättningar för bolagsledningen, tillämpningen av riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare samt gällande ersättningsstrukturer och ersättningsnivåer i Bolaget. Ersättningsutskottets ledamöter är oberoende i förhållande till Bolaget och dess ledning. Vid styrelsens respektive ersättningsutskottets behandling av och beslut i ersättningsrelaterade frågor närvarar inte den verkställande direktören eller andra personer i bolagsledningen, i den mån de berörs av frågorna.
Frångående av riktlinjerna
Styrelsen har rätt att besluta att tillfälligt frångå riktlinjerna helt eller delvis, om det i ett enskilt fall finns särskilda skäl för det och ett avsteg är nödvändigt för att tillgodose Bolagets långsiktiga intressen, inklusive dess hållbarhet, eller för att säkerställa Bolagets ekonomiska bärkraft. Om styrelsen gör avsteg från riktlinjerna för ersättning till ledande befattningshavare ska detta redovisas i ersättningsrapporten inför nästkommande årsstämma. Som angivits ovan ingår det i ersättningsutskottets uppgifter att bereda styrelsens beslut i ersättningsfrågor, vilket innefattar beslut om avsteg från riktlinjerna.
Beskrivning av betydande förändringar av riktlinjerna och hur aktieägarnas synpunkter beaktats
De föreslagna riktlinjerna överensstämmer med de riktlinjer som beslutades om vid extra bolagsstämma i Bolaget den 11 november 2024.
Styrelsen har inte erhållit några synpunkter från aktieägare avseende de riktlinjer som antogs av extra bolagsstämman den 11 november 2024.
Punkt 15 – Framläggande av styrelsens ersättningsrapport för godkännande
Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar att godkänna styrelsens rapport över ersättningar enligt 8 kap. 53 a § aktiebolagslagen.
Punkt 16 – Beslut om bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission av stamaktier av serie B och/eller stamaktier av serie D
Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar om bemyndigande för styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen under tiden fram till nästa årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om nyemission av stamaktier av serie B och/eller stamaktier av serie D.
Det totala antalet aktier som kan komma att emitteras med stöd av bemyndigandet får motsvara högst 10 procent av Bolagets aktiekapital vid tidpunkten för det första utnyttjandet av bemyndigandet. Betalning ska, förutom kontant betalning, kunna ske med apportegendom eller genom kvittning, eller annars med villkor.
Nyemission som sker med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt ska ske till marknadsmässig teckningskurs, innefattande marknadsmässig emissionsrabatt i förekommande fall.
Syftet med bemyndigandet och skälen till eventuell avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att nyemissioner ska kunna ske för att (i) tillföra bolaget kapital inför och/eller i samband med eventuella framtida projektinvesteringar och/eller förvärv av fastigheter eller fastighetsbolag, eller del av fastighet eller fastighetsbolag, samt (ii) emittera aktier som likvid i samband med sådana förvärv.
Om styrelsen finner det lämpligt för att underlätta leverans av aktier i samband med nyemission ska de nya aktierna kunna tecknas av en bank eller ett värdepappersbolag till en teckningskurs motsvarande kvotvärdet under förutsättning att förbindelse finns att tillföra bolaget ett värde motsvarande skillnaden mellan en marknadsmässig teckningskurs med eventuellt avdrag för marknadsmässig emissionsrabatt och de nyemitterade aktiernas kvotvärde.
Styrelsen, eller den styrelsen utser, bemyndigas att vidta de smärre justeringar av bemyndigandet som kan visa sig erforderliga i samband med registrering hos Bolagsverket.
För giltigt beslut enligt styrelsens förslag fordras att beslutet biträtts av aktieägare representerande minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de vid årsstämman företrädda aktierna.
Övrig information
Antal aktier och röster
Vid tidpunkten för denna kallelses utfärdande uppgår det totala antalet aktier i Bolaget till 257 306 226, varav 6 390 000 utgör stamaktier av serie A, motsvarande 6 390 000 röster, 191 843 936 utgör stamaktier av serie B, motsvarande 19 184 393,6 röster, och 59 072 290 utgör stamaktier av serie D, motsvarande 5 907 229 röster, varvid det totala antal röster uppgår till 31 481 622,6. Bolaget innehar inga egna aktier.
Aktieägares rätt att erhålla upplysningar
I enlighet med 7 kap. 32 § aktiebolagslagen ska styrelsen och verkställande direktören, om någon aktieägare begär det och styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för Bolaget, vid årsstämman lämna upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen, förhållanden som kan inverka på bedömningen av Bolagets eller dotterföretags ekonomiska situation och Bolagets förhållande till annat koncernföretag.
Handlingar
Redovisningshandlingar med tillhörande revisionsberättelse samt övriga handlingar enligt aktiebolagslagen kommer under minst tre veckor före årsstämman hållas tillgängliga hos Bolaget på Lästmakargatan 20, 111 44 Stockholm, samt sändas till de aktieägare som begär det och uppger sin post- eller e-postadress. Handlingarna kommer även att finnas tillgängliga på Bolagets webbplats, www.intea.se, samt läggas fram på årsstämman.
Information om de föreslagna styrelseledamöterna och valberedningens motiverade yttrande finns tillgängligt på Bolagets webbplats, www.intea.se.
Behandling av personuppgifter
För information om hur dina personuppgifter behandlas, se https://www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf.
Stockholm i mars 2025
Intea Fastigheter AB (publ)
Styrelsen
Datum | 2025-03-27, kl 16:00 |
Källa | MFN |
