Insplorion lanserar en ATEX certifierad vätgassensor för läckagedetektion i Q1 2025

MAR

Efter en tid av intensiva marknadsundersökningar och insatser inom produktutveckling, är Insplorion nu redo att offentliggöra tidsplanen för sin första certifierade vätgassensor för läckagedetektion. När vi nu tar vår första produkt genom ATEX-certifieringsprocessen, markerar det övergången från utvecklingsbolag till produktbolag.

Säkerhet är av avgörande betydelse när det kommer till vätgas, och läckage måste detekteras omgående. Insplorions vätgassensor har visat prov på att göra just detta. Den är väldigt snabb och specifik för vätgas, även i närvaro av andra gaser.

Därför är nu Insplorion glada över att tillkännage tidslinjen för lanseringen av en ATEX-certifierad vätgassensor för läckagedetektion. Produkten som initialt kommer att certifieras kommer att vara anpassad för inerta miljöer – dvs där syrgasnivån reduceras i anslutning till vätgasinstallationen för att öka säkert användande. Detta produktval är baserat på återkoppling från flertalet kunddialoger, inte minst ifrån den maritima sektorn där en rad systemlösningar befinner sig i pilotfas med planerad lansering de kommande åren. Detta tillkännagivande markerar tydligt att Insplorion nu går in i nästa fas.

”Jag är stolt över att efter att vi offentliggjorde vår reviderade strategi med fokus på vätgas sent 2022, redan nu kunna kommunicera mer konkreta planer för när den första certifierade produkten når marknaden. Intresset för vår förmåga att detektera vätgas har varit stort, och nu börjar vår övergång från utvecklingsbolag till produktbolag”, säger VD Johan Rask.

I princip innebär ATEX-certifiering att produkten är lämplig för användning i en potentiellt explosiv miljö. Certifieringen kommer göra Insplorion redo för storskalig försäljning av produkter och projekt, samtidigt som det kommer betraktas som en viktig kvalitetsstämpel för våra produkter. Mot bakgrund av detta bör det också nämnas att certifieringen inte behövs för alla applikationer på marknaden, och ofta inte i systemdesignfasen som till exempel i Insplorions nuvarande prototypförsäljning till Consilium Safety Group AB och Amogy Inc. Parallellt med ATEX-certifieringen kommer Insplorion att fortsätta försäljningen av den redan etablerade protypen för ytterligare testning, validering och pilotstudier inom både läckagedetektion och processövervakning.

Insplorion kommer också fortsätta den redan framgångsrika partnerstrategin Både för kommersiell utrullning som med denna första ATEX-certifierade produkt, men även partnerskap för gemensam utveckling inom andra applikationsområden där våra fördelar som snabb detektion, specificitet och optisk natur hos sensorn kan vara avgörande för säker och effektiv användning av vätgas.

Datum 2024-01-23, kl 16:50
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!