Insplorion: Kommuniké från extra bolagsstämma

MARKN.

Idag höll Insplorion AB (publ) extra bolagsstämma i Göteborg. Stämman beslutade i samtliga punkter enligt styrelsens förslag i kallelsen till stämman. Bland annat fattades följande beslut.

Stämman antog ny bolagsordning med ändrade gränser för aktiekapitalet och antalet aktier. Vidare godkände stämman styrelsens beslut om nyemission av aktier och teckningsoptioner med företrädesrätt för aktieägarna.

I korthet innebär företrädesemissionen en rätt för aktieägare i bolaget, per avstämningsdagen den 23 oktober 2023, att teckna units i förhållande till sina befintliga aktieinnehav, varvid varje befintlig aktie berättigar till en (1) uniträtt. En (1) uniträtt berättigar till teckning av en (1) unit bestående av en (1) aktie och en (1) teckningsoption i bolaget till en kurs om 1,5 SEK. Genom företrädesemissionen kommer bolaget initialt som högst tillföras 19,6 MSEK, före emissionskostnader. Om samtliga teckningsoptioner utnyttjas för tecknande av nya aktier kommer bolaget därtill tillföras maximalt ytterligare 39,3 MSEK, före emissionskostnader.

Stämman beslutade slutligen även att göra tillägg och ändringar i bolagsordningen, i enlighet med det i kallelsen presenterade förslaget.

Ovan nämnda beslut biträddes av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna.

Datum 2023-10-18, kl 14:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!