Insplorion får en order på cirka 350 000 SEK från Amogy för vätgassensorer

MAR

Insplorion tillkännager en order från det USA-baserade företaget Amogy för vätgassensorer inom läckagedetektering. Ordervärdet är cirka 350 000 kronor och avser prototypsensorer.

Amogy utvecklar ett system för ”ammoniak-till-energi” där flytande ammoniak splittas genom en högeffektiv teknik för att producera vätgas "on-demand". Vätgasen matas sedan in i ett bränslecellsystem som i sin tur driver elmotorer.

Amogy har redan demonstrerat sitt system i tunga fordonsapplikationer och planerar nu att demonstrera tekniken i det första fartyget någonsin, en bogserbåt. Ammoniak-till-energi-systemet kan eftermonteras i befintliga fartygsflottor och anses vara en milstolpe för att nå nollutsläpp för sjöfart då ammoniak förutspås bli en framtida ledande bränslekälla för världens lastfartyg.

"Detektering av vätegasläckage i ett säkerhetssystem är en kritisk funktion och vi är glada att Insplorions sensor kan vara en möjliggörare för system där ammoniak-till-vätgas skall användas. Detta är helt i linje med vår vision om att möjliggöra en accelererad övergång till en hållbar framtid”, säger Johan Rask, VD på Insplorion.

Datum 2023-09-21, kl 10:55
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.