Insplorion får en order på cirka 350 000 SEK från Amogy för vätgassensorer

MAR

Insplorion tillkännager en order från det USA-baserade företaget Amogy för vätgassensorer inom läckagedetektering. Ordervärdet är cirka 350 000 kronor och avser prototypsensorer.

Amogy utvecklar ett system för ”ammoniak-till-energi” där flytande ammoniak splittas genom en högeffektiv teknik för att producera vätgas "on-demand". Vätgasen matas sedan in i ett bränslecellsystem som i sin tur driver elmotorer.

Amogy har redan demonstrerat sitt system i tunga fordonsapplikationer och planerar nu att demonstrera tekniken i det första fartyget någonsin, en bogserbåt. Ammoniak-till-energi-systemet kan eftermonteras i befintliga fartygsflottor och anses vara en milstolpe för att nå nollutsläpp för sjöfart då ammoniak förutspås bli en framtida ledande bränslekälla för världens lastfartyg.

"Detektering av vätegasläckage i ett säkerhetssystem är en kritisk funktion och vi är glada att Insplorions sensor kan vara en möjliggörare för system där ammoniak-till-vätgas skall användas. Detta är helt i linje med vår vision om att möjliggöra en accelererad övergång till en hållbar framtid”, säger Johan Rask, VD på Insplorion.

Datum 2023-09-21, kl 10:55
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!