Delårsrapport Juli – september 2023

MARKN.

Utfall juli – september

  • Nettoomsättningen uppgick till 1 491 (1 556) kSEK
  • Resultat efter finansiella poster uppgick till -2 745 (-6 468) kSEK
  • Resultat per aktie före och efter utspädning -0,21 (-0,49) kSEK
  • Kassaflödet från den löpande verksamheten och investeringsverksamheten -5 296 (-4 926) kSEK

Väsentliga händelser under perioden

  • Insplorion ingår kommersiellt partnerskap med ledande aktör inom gas- och brandsäkerhet med initial beställning om 600 000 SEK.
  • Insplorion tecknar ett projektavtal med ett stort internationellt bolag med ett ordervärde om ca 1 500 000 SEK.
  • Insplorion får en order på cirka 350 000 SEK från Amogy för vätgassensorer.
  • Insplorion beslutar om företrädesemission av units om cirka 19,6 MSEK, villkorat av stämmans efterföljande godkännande.

Väsentliga händelser efter periodens slut

  • Stämman godkände styrelsens beslut om nyemission av aktier och teckningsoptioner med företrädesrätt för aktieägarna.

Finwire.tv: Se VD Johan Rask och CFO Per Giljam kommentera och svara på frågor om delårsrapporten kl 17.00 idag 24 oktober 2023, på https://www.finwire.tv/webcast/insplorion/insplorion-q3-presentation-2023-2/

Det är i skrivande stund ganska exakt ett år sedan Insplorion offentliggjorde beslutet att koncentrera verksamheten mot vätgassensorer. Utgångspunkten var att fokusera där behovet av vår teknik och kompetens är som störst och bearbeta de kunder och partners som tydligt ser de kommersiella fördelarna med vårt erbjudande.

Efter fyra kvartal med den nya strategiska inriktningen kan vi konstatera att vi kommit en lång väg mot att hitta den bästa kombinationen mellan kommersiell potential, konkurrensfördelar och vår förmåga att möta kundernas behov.

Där vi tidigare fick många positiva tecken på vår potential kan vi nu även ge tydliga bevis på samarbeten som utmynnat i intressanta affärsrelationer som lett till ordrar och försäljning.

Nedan följer tre exempel där vår kontinuerliga marknadsbearbetning givit resultat.

Efterfrågan från den marina sektorn
Under våren innevarande år inledde vi ett samarbete med företaget Consilium Safety Group, i syfte att undersöka specifika kunders behov av Insplorions teknik inom vätgasområdet.

Consilium är specialister inom brand-, gas- och utrymningslarmsystem för sjöfart, olje- och gasindustrin, fastigheter och transporter. Vi kunde under tredje kvartalet meddela att Consilium som ett första led i det kommersiella partnerskapet beställde prototypsensorer till ett värde av SEK 600 000 för utvärdering hos potentiella kunder inom den marina sektorn.

Här rör det sig ofta om detektion av vätgas i så kallade inerta miljöer där önskemålet är att reducera eller helt ta bort syret för att öka säkerheten. Många konkurrerande tekniker kräver syre för att fungera vilket gör dem olämpliga för mätning i denna miljö. Denna begränsning har inte vår sensorteknik.

Utmaningar vid transporter
Hur vätgas ska transporteras på ett säkert sätt är en utmaning eftersom det ställs omfattande krav på höga tryck och låga temperaturer. Ett lovade alternativ är att transportera vätgasen i form av ammoniak, som är flytande vid normalt tryck och temperatur, och sedan omvandla (”cracka”) ammoniaken till vätgas precis när vätgasen behövs i olika applikationer.

Inom ramen för detta område presenterade vi under Q3 en affär med det amerikanska bolaget Amogy, som just utvecklar en lösning för att extrahera vätgas ur ammoniak. Insplorions uppgift är att leverera prototyper för testning hos Amogy, vilket renderade ett ordervärde om cirka SEK 350 000.

Viktigt alternativ för att minska miljöbelastningen
Flygindustrin har under lång tid haft krav på sig att successivt reducera sina koldioxidutsläpp. Under perioden offentliggjorde vi en projektaffär med ett stort internationellt företag, som har de stora flygplanstillverkarna i världen som kunder. Insplorions stora fördel är att vår teknik är optisk till sin natur, vilket kan ha stor betydelse säkerhet, men gör det också möjligt att avläsa sensorerna på distans via fiberoptik. Ordervärdet för projektet uppgick till cirka SEK 1 500 000 och avser både utvärdering och viss utveckling. 

Fortsatt fokus framåt
I takt med att kommersialiseringen av Insplorions vätgassensorer fått uppmärksamhet på marknaden känner vi vinden i ryggen i arbetet med att utveckla affärerna med potentiella kunder och partners, både existerande och nya.

Den kommande företrädesemissionen kommer att väsentligt stärka vår ställning och därmed ge oss förutsättning att på allvar kunna arbeta vidare med utveckling och kommersialisering av våra vätgassensorer.

Viktigt att veta för våra aktieägare är att alla i Insplorions ledning och styrelse avser att teckna aktier i emissionen, och sammantaget betydligt mer än deras pro-rata.
 
Göteborg
Oktober 2023
Johan Rask, VD

Kvartalsrapporten finns även tillgänglig på IR-sidan på bolaget hemsida: www.insplorion.com/sv/investerare/

Datum 2023-10-24, kl 12:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!