Bokslutskommuniké januari-december 2023

MARKN.

Utfall oktober – december

  • Nettoomsättningen uppgick till 258 (185) kSEK
  • Resultat efter finansiella poster uppgick till -8 694 (-5 297) kSEK
  • Resultat per aktie efter utspädning -0,47 (-0,40) SEK
  • Kassaflödet från den löpande verksamheten och investeringsverksamheten -4 445 (-6 075) kSEK

Utfall januari – december

  • Nettoomsättningen uppgick till 1 948 (2 002) kSEK
  • Resultat efter finansiella poster uppgick till -24 266 (-21 253) kSEK
  • Resultat per aktie efter utspädning -1,69 (-1,63) SEK
  • Kassaflödet från den löpande verksamheten och investeringsverksamheten -24 433 (-22 257) kSEK

Händelser oktober-december

  • Insplorion genomförde en företrädesemission och erhöll cirka 11,8 miljoner kronor före emissionskostnader

Väsentliga händelser efter periodens slut

  • Insplorion avser lansera en ATEX certifierad vätgassensor för läckagedetektion i Q1 2025
  • Insplorions vätgassensor i ny kommersiell pilotstudie

Se VD Johan Rask och CFO Per Giljam kommentera och svara på frågor om delårsrapporten kl 16.00 idag 9 februari 2024, länk till Teams

Det känns tillfredsställande att med denna bokslutskommuniké kunna summera 2023 som ett mycket händelserikt och klart positivt verksamhetsår. I omvärlden syns omställningen mot en hållbar värld alltmer påtaglig, och med stigande intresse pekar allt fler pilar mot att vätgas som energibärare är en framtida nyckelfaktor. Ett av de senare exemplen är omställningen inom det marina området där International Maritime Organization (IMO) slagit fast att deras 175 medlemmar ska minska sina utsläpp av växthusgaser med minst 86 procent fram till 2040. Det är förstås ett ambitiöst mål, men vi ser ett tydligt intresse från just denna sektor i våra kunddialoger. Inte minst exemplifieras det av de affärer med Amogy Inc och Consilium Safety Group AB som vi annonserade under slutet av 2023.

Mot denna bakgrund är det extra uppmuntrande att efter höstens teknikutveckling och givande kunddialoger kunna annonsera vår tidplan för en sensor som också är certifierad enligt ATEX-direktivet. ATEX är ett EU-direktiv som krävs för att kunna montera sensorerna i potentiellt explosiva miljöer. Vår produkt är en så kallad Leak Detector – en sensor som mycket snabbt kan mäta närvaron av vätgas. Sensorn kan även mäta i det som kallas inerta miljöer, dvs där man reducerat eller helt eliminerat syrenivåerna, något vi ser att många potentiella kunder önskar uppnå i syfte att öka säkerheten kring sina vätgasinstallationer. Lanseringen är beräknad att ske under Q1 2025. Det här är ett steg som tydligt markerar att vi nu tagit stora kliv från att vara ett renodlat teknikutvecklingsbolag till att även verka som ett produktbolag. Det är något vi på Insplorion är extra stolta över.

Under tiden som certifieringsarbetet pågår fortsätter vi sälja prototypsensorer för t ex pilottester, valideringsprojekt och inom områden där det inte finns behov av certifiering. Här finns en rimligt stor potential, och minst lika viktigt så är dessa typer av affärer naturliga insteg till större affärer och volymer. Det senaste exemplet, som kommunicerades tidigare i veckan, är en pilotaffär inom kemiområdet där bolaget söker sensorer till sin produktionsmiljö. Här kommer vi leverera sensorer till ett ordervärde om cirka 300 KSEK. Med en kommande certifiering kvalificerar vi oss för betydligt större affärer.

Vi fortsätter med kraft att driva våra dialoger för kommersiella partnerskap, där vi säljer färdiga sensorer genom samarbetet med större aktörer på marknaden. En annan viktig del är partnerskap där vi tillsammans med industriella bolag utvecklar sensorlösningar för ännu mer krävande applikationer. Det är mycket tydligt att vår förmåga att läsa av sensorerna med hjälp av fiberoptik skapat ett stort intresse på marknaden.

Sammantaget har 2024 börjat bra och vi har ett mycket spännande år framför oss.

Göteborg
Februari 2024
Johan Rask, VD

Rapporten finns även tillgänglig på bolagets IR-sida

Datum 2024-02-09, kl 12:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!