I Love Lund publicerar bokslutskommuniké för 2023

REG

Kvartalsperioden 1 oktober – 31 december 2023

  • Nettoomsättningen för oktober – december 2023 uppgick till 0 TSEK
  • Rörelseresultatet för oktober - december 2023 uppgick till -657 TSEK
  • Finansiella poster med nedskrivningar för oktober – december 2023 på -575 TSEK
  • Resultat efter finansiella poster för oktober – december 2023 uppgick till -1,2 MSEK
  • Resultat per aktie uppgick till -3,2 SEK
  • Investeringar i portföljbolag på 3,1 MSEK
  • Bokföringsvärde vid periodens slut uppgår till 115,19 SEK per aktie
  • Bedömt substansvärde vid periodens slut uppgår till 149,07 SEK per aktie
  • Stor kassaposition och högre investeringstakt
  • Investeringar i bl.a. TrackPaw Scientific, EC2B och Bonesupport
  • Likvidering av Auricula, Radinn och Meltspot
  • Avyttring av Nicax Holding / Bevakningsgruppen
  • Ett antal aktieägarevents

Helårsperioden 1 januari – 31 december 2023

  • Nettoomsättningen för januari - december 2023 uppgick till 0 TSEK
  • Rörelseresultatet för januari – december 2023 uppgick till -2,7 MSEK
  • Finansiella poster för januari – december 2023 uppgick till -621 TSEK
  • Periodens resultat för januari – december 2023 uppgick till -3,3 MSEK
  • Resultat per aktie uppgick till -8,7 SEK
  • Soliditeten uppgår till 99,4%

Händelser efter rapportperiodens utgång

  • Konvertering till aktier i Invono AB på 0,2 MSEK
  • Följdinvestering i UmanSense AB på 0,15 MSEK
  • Företagspresentation av Camurus
  • Flera ny- och följdinvesteringar genomlyses och övervägs närmare

VD har ordet

Kära aktieägare,

Glädjen med årets mörkaste tid är att det vänder. Bländande ymniga snöfall, sällan upplevt i Lund numera, har på sistone sammanfallit väl med något förbättrade framtidsutsikter och höjt börshumör.  Men med undantag från den senaste månadens rally, när vi istället summerar helåret konstaterar jag att det överlag varit ett finansiellt riskavert och svagt år. Kanske de tuffaste tiderna för vårt gebit som genomlevts sedan finanskrisen för ett drygt tiotal år sedan. Att sätta fötterna rätt i en fallande marknad har varit svårt, men relativt lyckosamt då vi närmast utklassat våra referenser under året. Vår tidiga varning och oro för recession avspeglade sig i vår höga kassahållning och försiktiga investeringstakt, vilket även strösslats med ett alltid välkommet inslag av fru fortuna. Summeringen för året är att vårt bokföringsvärde minskat med ca sju procent. Årets negativa finansiella resultat härleds främst till nedskrivningar, främst valda nedsättningar för våra onoterade bolag och i aktiekurser för några av våra noterade bolag. Kursen föll med trettio när vår del av marknaden / våra konkurrenter rasade över femtiofem procent, i genomsnitt. Sällan under mina kapitalförvaltningsår över tre decennier har jag upplevt en sådan diskrepans.

Under året deltog I Love Lund i över femtio finansieringsrundor i en blandning av företrädesemissioner, brygglån och riktade emissioner, men inga garantier. En stor exit, ingen börsnotering, och några mindre likvideringar skedde. Vissa nyinvesteringar genomfördes men främsta fokus har legat på följdinvesteringar i många av våra befintliga innehav. Totala investeringsvolymen har dock varit minst sagt måttlig, rentav snål, främst under de tre första kvartalen.

I fjärde kvartalet taktade vi upp ordentligt med bakgrund i vår mer optimistiska marknadssyn, och vår övermaga stora kassaposition efter vår första stora exit. Investeringsvolymerna, runt 3 MSEK under de tre månaderna, var de högsta under året och fördelades på bland annat TrackPaw, Bionamic, Bonesupport, EC2B, Nattaro, Bintel, Imvi och Duearity. Avyttrades helt gjordes innehavet i Nicax holding. Några mindre innehav i bolag som slutligen valde att kasta in handduken var Meltspot, Auricula och Radinn. En sorg för de drabbade företagens stakeholders, men måhända naturligt utifrån ett större perspektiv i linje med schumpetersk skapande förstörelse och entreprenörskap. Som mitt team lite bryskt ofta formulerat det vid förhoppningsföretags pitchar och updates under året – sälj eller dö och kassaflödesfokusera. Hänger man på gärdsgården nere i gärdsgårdsserien, där marginalerna för fel ofta är rakbladstunna, kan det räcka med en eller två stolpe ut för insolvens.

I den noterade portföljdelen skedde återläggningar av tidigare nedskrivningar, främst tack vare vårt fina innehav i Camurus som gått som en raket nyligen. I den onoterade portföljen valde vi dock av försiktighet fortsätta skriva ner i storlek och omfång liksom tidigare kvartal. Små innovativa förhoppningsbolag utan bevisad affärsmodell eller etablerad kundbas har det faktiskt fortsatt tufft. Att vi är i en teknisk recession och tillväxtkapitalet dessutom dyrt speglas väl i alla de nedrundor som präglat finansieringsmarknaden för små bolag som vill skala upp.

På aktivitetssidan under fjärde kvartalet för våra aktieägare syns Spirit of Lundminglet med exitfesten för HouseID-försäljningen, samkväm vid julevent och tillsammans ha sett Lugi-handbollsmatch ihop. Vi har även hållt föredrag för entreprenörssinnade ungdomar via Inspo/UF-mässan, poddat och mycket annat.

Roligt är att antalet aktieägare fortsatt har ökat kontinuerligt, i år med närmare +15%. Det är ett drygt femtiotal, främst mindre sparare, som tillkommit vilket är helt mot rikstrenden. Vi Lundabor verkar vilja gå mot strömmen, eller välja att leda den. Välkomna alla nya ilovelundare, och vi hoppas ni även kommer engagera er aktivt i vår verksamhet!  Vi må fortsatt vara få och små och okända med utsocknes mått mätt, men är växande. Ytterst glädjande i tider som dessa. Våra investerare förstår att värna om det lokala näringslivet, extra viktigt just när ekonomin skakar. Med börsnoteringen har vi fått exponering, blivit trovärdiga och enkelt tillgängliga.

Så med den växande trende, och vår relativa överavkastning tillåter jag mig visionera om att någon dag ska I Love Lund kunna bli en lokal folkaktie med stort värde, med hög avkastning, massvis av aktiviteter och god affärskultur – en dröm, vision och operationellt mål väl värd att jobba vidare på det närmaste seklet.

Och till sist önskar jag mig att ni aktieägare tar ut ett kreditvärdighetsbetyg på oss, tex hos Syna, och bevittnar vårt fina kreditbetyg. Hittas även på vår hemsida.

Jo, vi är nog allt minst, bäst och vackrast. Enkelt i Lund, svårt annorstädes.

Uppåt och framåt tillsammans,

I Love Lund!

Björn Englund

Verkställande direktör

A person smiling with hand on chinDescription automatically generated

Kommande rapporttillfällen

Årsredovisning 2023 – 16 februari 2024

 

För mer information vänligen kontakta:

Björn Englund, VD

Telefon: +46 73-5295333

E-post: bjorn.englund@ilovelund.se

 

Hemsida: www.ilovelund.se

 

Denna information är sådan information som I Love Lund AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående personers försorg, för offentliggörande den 26 januari 2024 klockan 08:45 CET

 

Det här är I Love Lund:

I Love Lund är ett idéburet investeringsbolag som investerar i bolag med anknytning till Lund, företrädesvis onoterade och i en tidig utvecklingsfas. Utöver den rena investeringsverksamheten ingår i kärnverksamheten att skapa företagsrelaterade och även mötesaktiviteter för våra aktieägare och övriga intressenter runt Bolaget. Investeringsportföljen består idag av över femtio (50) bolag varav den stora merparten är onoterade. Investeringarna ska ge en god värdeökning, vilket tillsammans med andra aktivitetsmål och effekter, bäst kan definieras som en god relativ riskjusterad värdeökning över en konjunkturcykel. I Love Lunds investeringsportfölj har en bred och diversifierad sammansättning som både ska reflektera dagens och framtidens näringsliv i Lund. Mer information finns www.ilovelund.se.

 

Datum 2024-01-26, kl 08:45
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!