I Love Lund har genomfört en försäljning av alla våra aktier i portföljbolaget House:ID AB, vilket resulterat i kraftigt stärkt kassa på sju miljoner kronor.

REG

 

Det villkorade inlösenerbjudandet som mottogs från portföljbolaget, och godtogs och meddelades i en PM av I Love Lund 1 september i år, har nu beslutats och därmed genomförts och avslutats framgångsrikt.

En extrastämma har hållits i House:ID och själva transaktionen av hela vårt aktieinnehav på 6 959 aktier har nu skett i samband med detta, vilket har resulterat i en kontanta köpeskilling till oss på 6 959 000 kr.

Det innebär att I Love Lunds kassaposition utökats till närmare 24% av vår portfölj. Vår redan starka balansräkning har därmed stärkts upp ytterligare i och med aktieförsäljningen i House:ID.

I Love Lund befinner sig fortsatt i tillväxtfas och likviditetstillskottet kommer återinvesteras i nya spännande innovativa Lundabolag med tillväxtambitioner.

Avkastningen i transaktionen motsvarar en åttadubbling av innehavets anskaffningsvärde, tillika bokföringsvärde.

Transaktionen är I Love Lunds första väsentliga exit av ett portföljbolag under våra fem verksamhetsår. Generellt agerar vi som mycket långsiktiga ägare i de flesta av vår väsentliga portföljbolag, men i detta specifika fall delar vi samma uppfattning som House:IDs ledning om den bästa vägen framåt för bolaget är att utveckla strategiska partnerskap med stora industriella aktörer i branschen. Bolaget får nu i det nya sammanhanget god potential att nå sitt mål att deras bostadsapp kan bli standard för alla bostadsägare.

I Love Lund har varit medstiftare av och stor delägare i House:ID sedan bolagets start 2019.

Utöver vår egen aktieposition har flera av våra aktiva aktieägare och affärsänglar saminvesterat tillsammans med oss i portföljbolaget, och de har tagit egna beslut om erbjudandet.

 

Kommentar Björn Englund, VD för I Love Lund:

"Avkastningen på denna vår första väsentliga exit någonsin motsvarar en åttadubbling sedan vår första investering i House:ID 2019. Kapitalet på sju miljoner ska återinvesteras snarast i nya ambitiösa och affärsmässiga bolag som vill växa med Lund som bas. Vi önskar grundarna av House:ID all lycka till på färden mot framtida stordåd".

 

För mer information, vänligen kontakta:

Björn Englund, VD, I Love Lund AB

Telefon: +46 73-529 53 33

E-post: bjorn.englund@ilovelund.se

Hemsida: www.ilovelund.se

 

Denna information är sådan information som I Love Lund AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående personers försorg, för offentliggörande den 25 september 2023 klockan 17:35.

 

Om I Love Lund AB (publ):

I Love Lund är ett idéburet lokalt investeringsbolag som investerar i bolag med anknytning till Lund, företrädesvis innovativa, onoterade och i tidig utvecklingsfas. Investeringsportföljen har en bred och diversifierad sammansättning med över femtio Lundabolag. I Love Lund ska ge god värdeökning över tid, skapa företagsrelaterade och sociala aktiviteter och gynna Lund. Vi ska reflektera framtidens framgångsrika innovativa näringsliv i Lund. Mer information finns på www.ilovelund.se.

Datum 2023-09-25, kl 17:35
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!