Hynion AS och H2X Global Ltd. samarbetar för att driva på framtiden för transporter

REG

Hynion och H2X Global inleder ett samarbete för att etablera kommersiella flottor av vätgasdrivna fordon och den nödvändiga infrastrukturen för att hålla dem igång. Hynion är redan leverantör nr. 1 av vätgasbränsle i Skandinavien, som tillhandahåller tankning av ett ökande antal vätgasdrivna fordon. I Sverige är de första kommersiella bussarna och lastbilarna redan på väg ut i trafik och använder Hynions vätgastankstationer i Göteborg, Stockholm Arlanda och Sandviken för tankning.

H2X Global har redan säkrat order på ett antal kommersiella vätgasfordon i Göteborg, och med Hynions nätverk av vätgastankstationer som kommer att expandera inom en snar framtid, kommer partnerskapet säkerligen att få en enorm inverkan på marknaden. Detta samarbete kommer att förbättra marknadspenetrationen och påskynda övergången till nollutsläppsalternativ, som vätgasbränsle.

"Vi är jätteglada över att jobba ihop med H2X Global för att påskynda ersättningen av fossila bränslen med nollutsläppsalternativ", säger Slavica Djuric, t.f. VD för Hynion AS. "Tillsammans är vi säkra på att uppnå våra affärsmål snabbare och stödja de politiska ambitionerna om en renare framtid för transporter."

Peter Westh, VD för det svenska dotterbolaget H2X Göteborg AB, håller med: "Vi är entusiastiska över att samarbeta med Hynion, den bäst etablerade leverantören av vätgasbränsle på den skandinaviska marknaden", säger han. "Detta samarbetsavtal kommer att hjälpa oss att implementera våra vätgasdrivna fordon mer effektivt och göra en verklig skillnad i världen."

För mer information vänligen kontakta:

Hynion Sverige AB: VD Slavica Djuric

Telefon: +46 73 072 60 76, sd@hynion.com

H2X Göteborg AB: VD Peter Westh

Telefon: +46 70 780 40 41, peter.westh@h2xglobal.com

Om Hynion

Hynion bygger, äger och driver vätgasstationer i och runt de största städerna i Skandinavien. Företaget bygger på erfarenheter från de senaste 20 åren, inklusive världsledande projekt som HyNor, CUTE, Utsira vind/väte, CEP Berlin, SHHP, NewBusFuel och H2ME, för att nämna några. Bolagets ledning har även lång erfarenhet av att etablera och driva start-ups och mångårig erfarenhet inom fordonsindustrin. www.hynion.com

Om H2X Global

H2X är ett fordons- och kraftaggregatsföretag fokuserat på absolut hållbarhet. Företaget är fokuserat på att utnyttja den mest effektiva och effektiva tekniken, med bonusen på att fånga gratis och förnybara energikällor. En specialisering inom vätgas är grunden för H2X:s tillväxt, men med en stark plattform som tillverkare av eldrivna fordon har företaget ett mångsidigt förhållningssätt för att hitta rätt fordon för rätt uppgift. H2X Global har verksamhet i Australien, Malaysia, Indien och i hela Europa. www.h2xglobal.com

Datum 2023-05-05, kl 08:05
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!