IVO överklagar inte Förvaltningsrättens beslut - upphävande av IVO:s beslut står fast

REG

Humana AB ("Humana") meddelade den 31 januari 2023 att IVO beslutat att återkalla Humana Assistans tillstånd att bedriva verksamhet. Den 21 juni 2023 meddelade Humana att förvaltningsrätten bifallit Humana Assistans överklagande, och därmed upphävt IVO:s beslut. Beslutet står fast efter att IVO beslutat att inte överklaga förvaltningsrättens beslut.  

-Förvaltningsrätten var väldigt tydliga i sitt beslut, men idag är vi glada över att kunna lägga tillståndsfrågan helt och hållet bakom oss. Assistansreformen är tryggare idag än igår, men vi kommer att fortsätta kämpa för dess utveckling och ökad tydlighet, gärna tillsammans med myndigheterna, säger Johanna Rastad, vd och koncernchef på Humana.  

-Vi tar till oss av den kritik som har framkommit och kommer fortsätta att arbeta systematiskt med vårt kvalitetsarbete. Vi ser fram mot att fortsätta dialogen med både IVO och Försäkringskassan, tillägger Johanna Rastad.

För mer information, vänligen kontakta:   

Ewelina Pettersson
Ansvarig Investerarrelationer
073 074 79 12, ewelina.pettersson@humana.se

Johanna Rastad 
Verkställande direktör och koncernchef 
070 748 20 44, johanna.rastad@humana.se

Datum 2023-07-06, kl 15:07
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!