Hoodin AB skriver ned uppskjuten skattefordran

REG

Styrelsens beslut att skriva ner den uppskjutna skattefordran om 6 801 KSEK, i enlighet med god redovisningssed i Sverige, är en åtgärd som följer de etablerade riktlinjerna för korrekt redovisning. Enligt dessa riktlinjer är det nödvändigt att periodiskt utvärdera tillgångar och skulder för att säkerställa en rättvisande och korrekt redovisning av företagets ekonomiska ställning.

Beslutet att skriva ner skattefordran har föregåtts av noggranna överväganden och samråd med bolagets revisor för att säkerställa att redovisningen överensstämmer med gällande principer och regler. Detta beslut kommer att påverka årets resultat efter skatt med 5 587 KSEK och överkursfonden med 1 214 KSEK.

Det är viktigt att notera att styrelsen, trots denna nedskrivning, fortfarande har en positiv framtidssyn och tror på företagets potential att generera vinster. Företaget fortsätter att förhålla sig till god redovisningssed och eftersträvar en transparent redovisning. En del av detta är att erkänna och hantera eventuella nedskrivningar när de är nödvändiga för att återspegla en korrekt bild av företagets ekonomi.

Det bör också framhållas att en nedskrivning av skattefordran inte nödvändigtvis innebär att företaget inte förväntar sig framtida vinster. Tvärtom, genom att agera enligt god redovisningssed, möjliggör Hoodin AB för sig själva att vid ett senare tillfälle "ta tillbaka" skattefordran och kvitta den mot framtida vinster. Denna strategi är i linje med långsiktig planering och affärsstrategi för att säkerställa hållbarhet och stabilitet i företagets ekonomi.


 

Denna information är sådan som Hoodin AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-01-24 08:19 CET.

Datum 2024-01-24, kl 08:19
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!