Hexicon AB (publ) publicerar delårsrapport januari-mars 2024

MAR

JANUARI – MARS 2024
• Nettoomsättning: 0,5 (1,7) MSEK
• Rörelseresultat: -19,9 (-54,5) MSEK
• Resultat före skatt för perioden: –32,1 (-47,4) MSEK
• Resultatet per aktie före och efter utspädning: -0,09 (-0,13) SEK
• Kassaflöde från den löpande verksamheten: -18,1 (-38,6) MSEK
 
Viktiga händelser under kvartalet

  • Den 22 februari skrev Hexicon på ett försäljnings- och köpeavtal om att förvärva 80 % av aktierna i MunmuBaram-projektet i Sydkorea till ett fördelaktigt pris. Avtalet är föremål för myndighetsgodkännande, vilket kommer att ske under 2024.
  • I och med avtalet blir Hexicon 100 % ägare av projektet MunmuBaram. Hexicon har ej för avsikt att driva projektet som ensam ägare och har därför under kvartalet initierat en process att etablera en ny ägarstruktur för projektet.
  • Köpet har finansierats inom ramen för lånefaciliteten med Nuveen Infrastructure (tidigare Glennmont Partners) men har fått till följd att omprioriteringar av utvecklingstakten i projektportföljen varit tvungna att göras. Hexicon har därför under kvartalet dragit ner på utvecklingstakten i TwinHub-projektet i England.

 
Händelser efter kvartalet

  • Hexicon har fokuserat på processen för myndighets-godkännande av MunmuBaram projektet. Detta är ett viktigt steg i etableringen av en ny långsiktig ägarstruktur.
  • Hexicon har ökat aktiviteterna relaterade till framtida avyttringar av projektandelar i linje med sin övergripande strategi.


Websändning
En presentation av företagets delårsrapport för det första kvartalet 2024 kommer att hållas idag kl. 10:00 (CEST) av företagets VD Marcus Thor. Om du önskar delta via websändning, vänligen använd länken nedan. Via websändningen kommer du att ha möjlighet att ställa skriftliga frågor.
https://ir.financialhearings.com/hexicon-q1-report-2024
  
Telefonkonferens
Om du önskar att delta via telefonkonferens, vänligen registrera dig genom att klicka på länken nedan. Efter registrering kommer du att få ett konferensnummer och ett konferensID för att logga in på konferensen.
https://conference.financialhearings.com/teleconference/?id=5003473

Datum 2024-05-29, kl 08:00
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.