Hemnet rekryterar Lisa Farrar som Chief Operating Officer

REG

Stockholm, 20 juni 2023: Hemnet Group AB (publ) (“Hemnet”), Sveriges ledande bostadsplattform, stärker sin ledningsgrupp genom att anställa Lisa Farrar som Chief Operating Officer (COO). Rollen innebär ett övergripande ansvar för bolagets kommersiella verksamhet.

Hemnet har under de senaste åren genomgått en kraftig tillväxt och växte mellan verksamhetsåren 2019 och 2022 från 92 till 135 anställda samtidigt som omsättningen fördubblades. Rekryteringen av Lisa Farrar är ett strategiskt steg för att stärka företagets kommersiella verksamhet genom optimal samverkan mellan produkt, pris, paketering, försäljning, marknadsföring och kundupplevelse.


Lisa Farrar kommer med omfattande erfarenhet inom den digitala sektorn från olika branscher och företag. Hon har tidigare innehaft ett flertal olika exekutiva roller som bland annat Chief Experience Officer på IVC Evidensia, Chief Digital Officer på Nordic Choice Hotels (numera Strawberry), och Managing Director på Orbitz/MrJet.

“Tillsättandet av en COO markerar en viktig milstolpe och nästa steg i Hemnets kommersiella resa och fortsatta tillväxt. Lisas gedigna erfarenhet inom digital affärsutveckling, innovation och tillväxt i olika företagsmiljöer gör henne helt rätt för uppdraget att fortsätta utveckla Hemnets kärnaffär, stärka vårt kundfokus och utforska nya tillväxtområden.”, säger Cecilia Beck-Friis, VD på Hemnet.

“Hemnet har en fantastisk marknadsposition som man byggt under sin 25 år långa historia, och där man tagit imponerande stora steg framåt bara under de senaste åren. Trots sin framstående position och starka varumärke ser jag stora möjligheter för bolaget att såväl fortsätta utveckla sin befintliga affär som att utforska nya områden. Det är ett uppdrag jag verkligen ser fram emot, liksom att träffa och jobba tillsammans med resten av teamet och bli en del av den kultur jag fått ett mycket bra intryck av.”, säger Lisa Farrar.

Lisa Farrar börjar sin tjänst på Hemnet senast den 20 december 2023. Hon kommer då att ta över det yttersta ansvaret för bolagets produkt-, försäljnings-, kundservice och kommersiella team.


*****************************************



Information till redaktionen

Pressförfrågningar
Staffan Tell, Head of PR
M: +46 733 67 66 85
E: staffan.tell@hemnet.se

IR-förfrågningar
Anders Örnulf, CFO
M: +46 727 32 10 12
E: anders.ornulf@hemnet.se

Nick Lundvall, IR Manager & Head of Corporate Development
M: +46 76 145 21 78
E: nick.lundvall@hemnet.se 

Om Hemnet
Hemnet driver Sveriges ledande bostadsplattform. Bolaget grundades som ett branschinitiativ 1998 och har sedan dess utvecklats till en värdeskapande marknadsplats för bostadsmarknaden. Genom att erbjuda en unik kombination av produkter, insikter och inspiration har Hemnet byggt varaktiga relationer med köpare, säljare och fastighetsmäklare i över 20 år. Hemnet delar tillsammans med sina målgrupper en gemensam passion för hemmet och drivs av att vara en oberoende och självklar plats för människor att vända sig till vid de olika bostadsbehov som uppstår genom livet. Detta reflekteras i Bolagets vision att vara nyckeln till din bostadsresa, där Hemnet med sina produkter och tjänster vill öka effektiviteten, transparensen och rörligheten på bostadsmarknaden. Hemnet är noterat på Stockholm Nasdaq (“HEM”).

Följ oss: hemnetgroup.se / Facebook / Twitter / Linkedin / Instagram


 

Datum 2023-06-20, kl 14:00
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!