HANZA flyttas upp till Nasdaq Mid Cap

Som en konsekvens av att bolagets marknadsvärde fortsätter att öka tar HANZA nu steget från Small Cap till Mid Cap-segmentet.

"Flytten till Mid Cap är ytterligare ett kvitto på en fungerande affärsmodell. Vi är stolta över vårt bolags starka historik och ser fram emot att fortsätta utvecklas under kommande år", säger Erik Stenfors, VD på HANZA.

HANZA noterades den 25 mars 2019 på Small Cap-segmentet och har sedan dess haft en mycket stark tillväxt, så väl organiskt som via förvärv. Vid noteringen hade HANZA en årsomsättning om 1,8 miljarder SEK. I delårsrapporten för det tredje kvartalet 2023 redovisade HANZA en rullande 12-månaders omsättning över 4 miljarder SEK. I december i år genomförde HANZA ett förvärv som medför att HANZA når över 5 miljarder SEK pro forma omsättning.

Bytet från Small Cap till Mid Cap sker som en följd av Nasdaqs årliga granskning av börsbolagens marknadsvärde. Mid Cap-segmentet omfattar företag med ett börsvärde på mellan 150 miljoner EUR och 1 miljard EUR.

Aktierna kommer att handlas med såväl oförändrat kortnamn som ISIN-kod.

Datum 2023-12-20, kl 08:50
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!