GreenMercs erbjudande redan övertecknat - sista teckningsdag 5 juni

REG

Arvid Börje Ramberg, VD för GreenMerc, kommenterar:

”Det är väldigt glädjande att vår notering har väckt ett stort intresse och vi är både stolta och tacksamma för det förtroende marknaden redan nu visar bolaget. Vi välkomnar nya såväl som gamla aktieägare till GreenMerc för att påbörja resan som noterat bolag”

Teckning i Erbjudandet kan genomföras hos:

Avanza (https://www.avanza.se/erbjudanden/svara.html/1715957870016)

Nordnet (https://www.nordnet.se/se/marknad/aktier/ipo/greenmerc)

Aqurat Fondkommission (https://aqurat.se/greenmerc-ab/#)

Övertilldelningsoption

Mot bakgrund av denna information överväger styrelsen att nyttja möjligheten att emittera ytterligare högst 258 800 aktier genom övertilldelning inom ramen för Erbjudandet (”Övertilldelningsoptionen”).

Tilldelning och slutligt utfall:

Beslut om tilldelning av tecknade aktier i Erbjudandet och det eventuella utnyttjandet av Övertilldelningsoptionen kommer att ske i enlighet med de principer som angavs i memorandumet som Bolaget offentliggjorde den 17 maj 2024. Sista teckningsdag i Erbjudandet är 5 juni 2024 och det slutliga teckningsutfallet beräknas offentliggöras av Bolaget den 7 juni 2024.

Erbjudandet i sammandrag:

· Pris per nyemitterad B-aktie: 11,3 SEK

· Antal aktier i Erbjudandet: 1 725 650 B-aktier

· Marknadsvärde (pre money): Cirka 160 miljoner SEK

· Erbjudandevolym: Cirka 19,5 miljoner SEK

· Övertilldelningsoption: Högst 258 800 aktier motsvarande cirka 2,9 miljoner SEK

· Teckningsförbindelser: Cirka 54,0% av Erbjudandet motsvarande cirka 10,5 miljoner SEK

· Sista teckningsdag: 5 juni 2024

· Indikativ första dag för handel: 13 juni 2024

Rådgivare

North Point Securities agerar finansiell rådgivare och bookrunner i samband med noteringen och Erbjudandet. Stockholm Corporate Finance agerar bookrunner i samband med Erbjudandet. Nordnet agerar Placing Agent i samband med Erbjudandet. Aqurat Fondkommission är emissionsinstitut och Force Advokatbyrå agerar legal rådgivare i samband med Erbjudandet. North Point Securities kommer vara Bolagets Mentor på NGM Nordic SME.

###

Denna information är sådan som GreenMerc AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, av nedanstående kontaktperson, för offentliggörande den 3 juni 2024 kl. 08:30 CET

Datum 2024-06-03, kl 08:30
Källa Cision
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.