GreenMerc AB meddelar avsikt att noteras på NGM Nordic SME

REG

GreenMerc har ansökt om notering hos Nordic Growth Market och vid godkännande av noteringsansökan om upptagande till handel av GreenMercs B-aktier kommer noteringen genomföras givet att sedvanliga villkor uppfylls, däribland spridningskrav samt att marknadsförhållandena tillåter. Erbjudandet och Noteringen förväntas att genomföras under det andra kvartalet 2024.

North Point Securities är mandaterad finansiell rådgivare till GreenMerc under noteringsprocessen.

Erbjudandet i sammandrag:

Under förutsättning att Bolaget genomför Noteringen förväntas Erbjudandet omfatta ett erbjudande till allmänheten i Sverige samt ett erbjudande till professionella investerare i Sverige och i utlandet.

Erbjudandet förväntas vara en spridningsemission och bestå av nyemitterade B-aktier i Bolaget. Bolagsvärderingen innan Erbjudandet förväntas motsvara en bolagsvärdering om 200-220 MSEK.

Fullständiga villkor, anvisningar och instruktioner för Erbjudandet kommer att beskrivas i de officiella dokument som förväntas att offentliggöras av Bolaget i samband med det planerade Erbjudandet och kommer finnas tillgängligt på Bolagets hemsida www.greenmerc.se, på North Point Securities hemsida www.northpointsec.com samt på Stockholm Corporate Finance hemsida www.stockholmcorp.se.

Arvid Börje Ramberg, VD för GreenMerc, kommenterar:

"Vår vision är att brygga gapet mellan digitala och traditionella finansiella tillgångar, skapa värde för våra kunder och samtidigt fortsätta att vara i framkant av fintech-innovation. Noteringen är en strategisk milstolpe som kommer att ge oss ytterligare synlighet att accelerera vår innovation och expandera vårt erbjudande ytterligare. Detta stärker GreenMercs strategi för att leverera finansiella lösningar som svarar mot de moderna konsumenternas behov. Med en tillväxt på över 26% från kvartal till kvartal under det senaste året, står GreenMerc starkt rustade för framtiden."

Som ett modernt fintechbolag vid skärningspunkten mellan digitala tillgångar och traditionell finans, fokuserar GreenMerc inte bara på sin roll som en aktör inom kryptovärlden utan även på sin verksamhet som kombinerar det bästa av två världar. Bolaget har kommit långt med att utveckla en plattform baserad på TINK-teknologin, som kommer att möjliggöra integrering med över 3500 banker i EU, ytterligare befästande sin position som en innovatör inom området.

Med över 40 000 registrerade kunder planerar GreenMerc att fortsätta bredda sitt utbud av tjänster, med målet att öka intäkten per kund och fortsätta att locka nya kunder med ett alltmer attraktivt kunderbjudande.

###

Denna information är sådan som GreenMerc AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, av nedanstående kontaktperson, för offentliggörande den 15 april 2024 kl. 12:30 CET
 

Datum 2024-04-15, kl 12:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!