Green Landscaping Group går in i Schweiz genom att förvärva Viva Gartenbau AG

21 december 2023, klockan 10:00 CET

Green Landscaping Group (Publ) fortsätter expansionsresan i Europa och förvärvar Viva Gartenbau AG, verksamt inom grönyteskötsel och finplanering i Basel, Schweiz.

Viva Gartenbau grundades 1992 av Heinz Gutjahr och Severin Brenneisen och drivs idag av de två grundarna och deras 20 anställda. Företaget är baserat i Basel, Schweiz och tillhandahåller tjänster inom grönyteskötsel och finplanering för utomhusmiljöer till sina återkommande kunder i och runt Basel. Nettoomsättningen 2022 uppgick till cirka 3,2 miljoner CHF med en vinstmarginal som översteg Green Landscaping Group.

"Förvärvet av Viva Gartenbau AG innebär en expansionen till Schweiz, i linje med vår strategi att konsolidera marknaden i DACH-regionen. Företaget är väletablerat och har en lång historik på den attraktiva Baselmarknaden. Tillsammans har grundarna Heinz Gutjahr och Severin Brenneisen byggt och utvecklat ett mycket fint företag som passar väl in i vår affärs- och entreprenörskultur, och jag välkomnar dem till Green-familjen." säger Stephan Stieglauer, regionchef Tyskland, Green Landscaping Group.

"Som entreprenörer i branschen har vi under en längre tid sökt ett sammanhang där företaget och vi själva kan fortsätta att utvecklas. Vi glädjer oss därför över att samarbeta med Green Landscaping Group, som dels är en internationell industriell aktör med lokal förankring, dels förstår vår verksamhet och vår marknad. Vi ser fram emot de möjligheter som följer på att vi blir en del av Green Landscaping Group." säger Heinz Gutjahr och Severin Brenneisen, grundare och ägare av Viva Gartenbau AG.

Green Landscaping Group förvärvar 100% procent av aktierna i Viva Gartenbau AG. Transaktionen finansieras kontant och genom överlåtelse av aktier och förväntas slutföras under första kvartalet 2024, med förbehåll för relevanta myndighetsgodkännanden.

Ägarna till Viva Gartenbau AG kommer att bli delägare i Green Landscaping Group AB.

Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 21 december 2023, klockan 10:00 CET.

 

För ytterligare information, kontakta:
Magnus Larsson, Head of Investor Relations, Green Landscaping Group AB
+46 70 270 52 83, magnus.larsson@glgroup.se

Stephan Stieglauer, Regionchef Tyskland, Green Landscaping Group

+49 151 5046 3119, Stephan.stieglauer@greenlandscaping.de 

 

Green Landscaping Group AB (publ) är ett hem för entreprenörer. Verksamheten spänner över områdena finplanering och anläggning, grönyteskötsel och underhåll, samt väg- och vintertjänster. Koncernen har drygt 2 000 anställda och nettoomsättningen uppgår till cirka 4,8 miljarder kronor. Bolagets aktier är noterade på Nasdaq Stockholm med ticker GREEN. För mer information besök www.greenlandscaping.com

Viva Gartenbau AG grundades 1992. Företaget tillhandahåller tjänster inom grönyteskötsel och finplanering för utomhusmiljöer i Basel, Schweiz. Företaget har en omsättning på cirka 3,2 miljoner CHF och har 20 anställda. För mer information besök www.viva-gartenbau.ch

 

Datum 2023-12-21, kl 10:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!