Styrelsen för Goodbye Kansas Group beslutar om en företrädesemission om cirka 55 MSEK

MAR

DETTA PRESSMEDDELANDE FÅR INTE OFFENTLIGGÖRAS, PUBLICERAS ELLER DISTRIBUERAS, DIREKT ELLER INDIREKT I ELLER TILL AUSTRALIEN, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, SINGAPORE, SYDAFRIKA, USA ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR SÅDAN ÅTGÄRD HELT ELLER DELVIS ÄR FÖREMÅL FÖR LEGALA RESTRIKTIONER. DETTA PRESSMEDDELANDE UTGÖR INTE ETT ERBJUDANDE ATT FÖRVÄRA VÄRDEPAPPER I GOODBYE KANSAS GROUP AB (PUBL). SE ÄVEN AVSNITTET "VIKTIG INFORMATION" NEDAN.

Styrelsen för Goodbye Kansas Group AB (publ) (”Goodbye Kansas” eller ”Bolaget”) har idag, den 25 oktober 2023, beslutat om en nyemission av units, bestående av aktier och teckningsoptioner med företrädesrätt för befintliga aktieägare (”Företrädesemissionen”). Vid full teckning i Företrädesemissionen tillförs Goodbye Kansas initialt cirka 55,4 MSEK före emissionskostnader och vid fullt utnyttjande av samtliga teckningsoptioner kan Goodbye Kansas tillföras högst ytterligare cirka 15,8 MSEK före emissionskostnader. Styrelsen har som ambition att säkerställa emissionen till 100 procent genom teckningsförbindelser och garantiåtaganden. Företrädesemissionen förutsätter godkännande vid extra bolagsstämma den 30 november 2023. Kallelse till den extra bolagsstämman offentliggörs genom separat pressmeddelande.

Bakgrund och motiv
Igår, den 24 oktober 2023, beslutade styrelsen för Goodbye Kansas att försätta fem dotterbolag i konkurs, inklusive Studioverksamheten som bedrevs i dotterbolaget Goodbye Kansas Studios (se separat pressmeddelande från den 24 oktober 2023). Huvudskälet till beslutet att försätta dessa i konkurs är att Studioverksamheten p g a yttre omständigheter hamnat i en ohållbar finansiell situation. Film- och TV-industrin i USA är en av Goodbye Kansas viktigaste marknader, och efter att efterfrågan på VFX-tjänster påverkats starkt negativt av pandemin, har den nyligen avslutade strejken bland manusförfattare (och i viss utsträckning den ännu pågående strejken bland skådespelare) gjort att produktioner av filmer och serier i princip stått stilla i Nordamerika och Europa sedan i början av maj 2023. Vidare har planerna på att avyttra koncernens icke-prioriterade verksamheter inte nått framgång i nuvarande svaga marknadsläge. Sammantaget konstaterar styrelsen att Bolaget står inför en kortsiktig likviditetsbrist, samtidigt som Bolagets totala skulder och skuldsättningsnivå bedöms som långsiktigt ohållbar.
 
I syfte att finansiera ett anbud avseende förvärv av Studioverksamheten från konkursboet, samt därefter finansiera verksamheten fram till dess att den är kassaflödespositiv, har styrelsen beslutat att genomföra Företrädesemissionen.
 
Förutsatt att Goodbye Kansas får förvärva Studioverksamheten från konkursboet planeras ytterligare kostnadsnedskärningar och skuldnedskrivningar i samband med de strukturåtgärder som nu genomförs under Q4 2023. Detta är utöver hittills beslutade och genomförda kostnadsnedskärningar under 2023 om drygt 30 MSEK, vilka kommer få full resultateffekt från första kvartalet 2024. Med långsiktig finansiering, väsentligt lägre skuldbörda och ytterligare sänkta kostnader, bedöms Studioverksamheten befästa sin internationella konkurrenskraft med goda förutsättningar att nå lönsamhetsmålen under 2025, baserat på en normaliserad marknad efter avslutade strejker i film- och tv-industrin.
 
Goodbye Kansas Studioverksamhet är världsledande inom VFX-teknik och skapande av avancerad rörlig media för film- & tv- samt spelindustrin. Flera olyckliga omständigheter utanför vår kontroll, i synnerhet årets långa Hollywood-strejk, har gjort att vår verksamhet har hamnat i en ohållbar finansiell situation. Den beslutade Företrädesemissionen möjliggör för oss att bygga en långsiktigt hållbar och lönsam verksamhet med goda framtidsutsikter” kommenterar Goodbye Kansas Groups VD Stefan Danieli.
 
Företrädesemissionen
Styrelsen har idag beslutat, villkorat extra bolagsstämmans efterföljande godkännande, om nyemission av högst 554 315 075 units, bestående av högst 554 315 075 aktier och högst 554 315 075 teckningsoptioner av serie TO1, med företrädesrätt för befintliga aktieägare. Teckningskursen i Företrädesemissionen är 0,10 SEK per unit. Vid fullteckning tillförs Bolaget initialt cirka 55,4 MSEK genom emission av aktierna.
 
Den som på avstämningsdagen den 4 december 2023 är införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken äger företrädesrätt att teckna units i Företrädesemissionen i relation till tidigare innehav. En (1) befintlig aktie berättigar till en (1) uniträtt och varje uniträtt berättigar till teckning av tjugofem (25) units. Varje unit innehåller en (1) ny aktie och en (1) teckningsoption av serie TO1.
 
Teckning av units med eller utan företrädesrätt ska ske under perioden från och med den 6 december 2023 till och med den 20 december 2023. Uniträtter som inte utnyttjas under teckningsperioden blir ogiltiga och förlorar sitt värde. Handel med uniträtter avses äga rum på Nasdaq First North Growth Market under perioden från och med den 6 till och med den 15 december 2023.
 
Handel i betald tecknad unit (BTU) avses äga rum på Nasdaq First North Growth Market från och med den 6 december 2023 intill dess att Företrädesemissionen har registrerats vid Bolagsverket.
 
För det fall samtliga units inte tecknats med stöd av uniträtter ska styrelsen, inom ramen för Företrädesemissionens högsta belopp, besluta om tilldelning av units tecknade utan stöd av uniträtter. Tilldelning utan företrädesrätt ska i första hand ske till sådana tecknare som även tecknat units med stöd av uniträtter, oavsett om tecknaren var aktieägare på avstämningsdagen eller inte, och för det fall tilldelning till dessa inte kan ske fullt ut, ska tilldelning ske i förhållande till det antal uniträtter som utnyttjats för teckning av units och, i den mån detta inte kan ske, genom lottning. I andra hand ska tilldelning av units som tecknats utan stöd av uniträtter ske till andra som tecknat utan stöd av uniträtter, och för det fall tilldelning till dessa inte kan ske fullt ut ska tilldelning ske i förhållande till det antal units som var och en tecknat och, i den mån detta inte kan ske, genom lottning. I tredje och sista hand ska tilldelning av units ske till eventuella emissionsgaranter i enlighet med villkoren för respektive emissionsgarants emissionsgarantiåtagande.
 
Sju (7) teckningsoptioner av serie TO1 berättigar under perioden från och med den 2 till och med den 16 maj 2024 till teckning av en (1) ny aktie i Goodbye Kansas till ett lösenpris motsvarande 75 procent av den volymvägda genomsnittliga betalkursen för Goodbye Kansas aktie på Nasdaq First North Growth Market under en period om 10 handelsdagar som föregår lösenperioden, dock lägst 0,10 SEK och högst 200 procent av teckningskursen i Företrädesemissionen. Detta innebär att Goodbye Kansas, vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna, kan komma att tillföras ytterligare högst cirka 15,8 MSEK före emissionskostnader. Lösen av teckningsoptionerna kräver att Goodbye Kansas kallar till en extra bolagsstämma och beslutar att genomföra erforderlig minskning av aktiekapitalet i syfte att sänka kvotvärdet för Bolagets aktier. Goodbye Kansas har för avsikt att kalla till sådan extra bolagsstämma så snart Företrädesemissionen är genomförd.
 
Preliminär tidplan för Företrädesemissionen
30 november 2023              Sista handelsdag inklusive rätt att erhålla uniträtter
1 december 2023                Första handelsdag exklusive rätt att erhålla uniträtter
4 december 2023                Avstämningsdag för deltagande i Företrädesemissionen
5 december 2023                Offentliggörande av prospekt
6 – 15 december 2023      Handel med uniträtter vid Nasdaq First North Growth Market
6 – 20 december 2023      Teckningsperiod
21 december 2023              Offentliggörande av utfall i Företrädesemissionen.
 
Extra bolagsstämma
Den extra bolagsstämman kommer att hållas den 30 november 2023 och kallelsen kommer att offentliggöras separat. Företrädesemissionen är villkorad av att extra bolagsstämman dels godkänner styrelsens emissionsbeslut avseende Företrädesemissionen, dels beslutar om minskning av aktiekapitalet, fondemission samt därtill relaterade ändringar av bolagsordningen, enligt vad som närmare kommer att framgå av den separata kallelsen.
 
Förändring av aktiekapital och antal aktier samt utspädning
Baserat på det utestående antalet aktier per idag ökar aktiekapitalet i Bolaget genom Företrädesemissionen med högst 12 499 804,94125 SEK (efter beslut om minskning av aktiekapitalet som föregår beslutet om Företrädesemissionen) genom utgivande av högst 554 315 075 aktier. Antalet aktier ökar därmed från 22 172 603 till högst 576 487 678 aktier. För befintliga aktieägare som inte deltar i Företrädesemissionen innebär detta vid full teckning en utspädningseffekt om 96 procent. För det fall samtliga vidhängande teckningsoptioner i Företrädesemissionen utnyttjas fullt ut för teckning av nya aktier i Goodbye Kansas kommer antalet aktier att öka med ytterligare högst 79 187 867 till högst 655 675 546 aktier och aktiekapitalet att öka med ytterligare högst 1 785 686,40085 SEK.
 
Prospekt
Fullständiga villkor och anvisningar för Företrädesemissionen samt övrig information om Bolaget kommer att framgå av det EU-tillväxtprospekt som beräknas offentliggöras omkring den 5 december 2023.
 
Rådgivare
Goodbye Kansas har anlitat Hagberg & Aneborn Fondkommission AB och Advokatfirman Schjødt som finansiell respektive legal rådgivare i samband med Företrädesemissionen.
 
För ytterligare information, vänligen kontakta:
Stefan Danieli, Koncernchef och VD, Goodbye Kansas Group
E-mail: stefan.danieli@goodbyekansas.com
Tel: +46 701 981049
 
Goodbye Kansas Group
Goodbye Kansas Group AB (publ) är en ledande leverantör av teknologidrivet visuellt innehåll. Goodbye Kansas Group har huvudkontor I Stockholm och är noterat på Nasdaq First North Growth Market med Erik Penser Bank som Certified Adviser.
 
Viktig information
Publicering, offentliggörande eller distribution av detta pressmeddelande kan i vissa jurisdiktioner vara föremål för restriktioner enligt lag och personer i de jurisdiktioner där detta pressmeddelande har offentliggjorts eller distribuerats bör informera sig om och följa sådana legala restriktioner. Mottagaren av detta pressmeddelande ansvarar för att använda detta pressmeddelande och informationen häri i enlighet med tillämpliga regler i respektive jurisdiktion. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om, eller inbjudan att, förvärva eller teckna några värdepapper i Goodbye Kansas i någon jurisdiktion, varken från Goodbye Kansas eller från någon annan.
 
Detta pressmeddelande är inte ett prospekt enligt betydelsen i förordning (EU) 2017/1129 ("Prospektförordningen") och har inte blivit godkänt av någon regulatorisk myndighet i någon jurisdiktion. Ett prospekt kommer att upprättas av Bolaget och publiceras på Bolagets hemsida efter att prospektet har granskats och godkänts av Finansinspektionen.
 
Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om eller inbjudan avseende att förvärva eller teckna värdepapper i USA. Värdepapperna som omnämns häri får inte säljas i USA utan registrering, eller utan tillämpning av ett undantag från registrering, enligt den vid var tid gällande U.S. Securities Act från 1933 ("Securities Act"), och får inte erbjudas eller säljas i USA utan att de registreras, omfattas av ett undantag från, eller i en transaktion som inte omfattas av registreringskraven enligt Securities Act. Det finns ingen avsikt att registrera några värdepapper som omnämns häri i USA eller att lämna ett offentligt erbjudande avseende sådana värdepapper i USA. Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras, kopieras, reproduceras eller distribueras, direkt eller indirekt, helt eller delvis, i eller till Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Singapore, Sydafrika, USA eller någon annan jurisdiktion där sådant offentliggörande, publicering eller distribution av denna information skulle stå i strid med gällande regler eller där en sådan åtgärd är föremål för legala restriktioner eller skulle kräva ytterligare registrering eller andra åtgärder än vad som följer av svensk rätt. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning.
 
Framåtriktade uttalanden
Detta pressmeddelande innehåller framåtriktade uttalanden som avser Bolagets avsikter, bedömningar eller förväntningar avseende Bolagets framtida resultat, finansiella ställning, likviditet, utveckling, utsikter, förväntad tillväxt, strategier och möjligheter samt de marknader inom vilka Bolaget är verksamt. Framåtriktade uttalanden är uttalanden som inte avser historiska fakta och kan identifieras av att de innehåller uttryck som "anser", "förväntar", "förutser", "avser", "uppskattar", "kommer", "kan", "förutsätter", "bör" "skulle kunna" och, i varje fall, negationer därav, eller liknande uttryck. De framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande är baserade på olika antaganden, vilka i flera fall baseras på ytterligare antaganden. Även om Bolaget anser att de antaganden som reflekteras i dessa framåtriktade uttalanden är rimliga, kan det inte garanteras att de kommer att infalla eller att de är korrekta. Då dessa antaganden baseras på antaganden eller uppskattningar och är föremål för risker och osäkerheter kan det faktiska resultatet eller utfallet, av många olika anledningar, komma att avvika väsentligt från vad som framgår av de framåtriktade uttalandena. Sådana risker, osäkerheter, eventualiteter och andra väsentliga faktorer kan medföra att den faktiska händelseutvecklingen avviker väsentligt från de förväntningar som uttryckligen eller underförstått anges i detta pressmeddelande genom de framåtriktade uttalandena. Bolaget garanterar inte att de antaganden som ligger till grund för de framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande är korrekta och varje läsare av pressmeddelandet bör inte opåkallat förlita sig på de framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande. Den information, de uppfattningar och framåtriktade uttalanden som uttryckligen eller underförstått framgår häri lämnas endast per dagen för detta pressmeddelande och kan komma att förändras. Varken Bolaget eller någon annan åtar sig att se över, uppdatera, bekräfta eller offentligt meddela någon revidering av något framåtriktat uttalande för att återspegla händelser som inträffar eller omständigheter som förekommer avseende innehållet i detta pressmeddelande, såtillvida det inte krävs enligt lag eller Nasdaq First North Rulebook.

Datum 2023-10-25, kl 15:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!