Goodbye Kansas Group förvärvar studioverksamheten och fullföljer den renodlade strategin i ny struktur

MAR

Goodbye Kansas Group AB (publ) (”Goodbye Kansas Group” eller ”Bolaget”) har idag ingått avtal om förvärv av samtliga relevanta tillgångar och rättigheter från Goodbye Kansas Studios AB:s respektive Goodbye Kansas Holding AB:s konkursbo. Affären innebär att bolaget nu fullföljer den renodlade strategin med en satsning på studioverksamheten i en ny struktur. Köpeskillingen uppgår till 5,0 MSEK och omfattar studioverksamheten inklusive pågående kundprojekt, inventarier, immateriella tillgångar samt övriga verksamhetskritiska rättigheter och tillgångar, inklusive utländska dotterbolag.

”Det är mycket glädjande att studioverksamheten åter kommer i vår ägo. Förvärvet är ett avgörande steg i vår renodlade strategi att långsiktigt satsa på studioverksamheten där bolaget har en stark marknadsposition med tjänster som skapar avancerad rörlig media i världsklass. Nu kan vi blicka framåt och utveckla verksamheten tillsammans med alla våra talangfulla medarbetare och frilansare, samt inte minst kunderna som har visat oss stor tilltro,” kommenterar Goodbye Kansas Groups VD Stefan Danieli.

Förvärvet innebär att Goodbye Kansas Group fullföljer den renodlade strategin att fokusera på studioverksamheten i en ny struktur. Bolaget har ett konkurrenskraftigt kunderbjudande med ledande teknik och erkänt kreativ höjd samt en stark internationell marknadsposition i spelbranschen och film- och TV-branschen.

”Tidpunkten för den här strukturförändringen är mycket bra, inte minst när nu strejkerna är avslutade bland både manusförfattare och skådespelare i Hollywood där vi har en stor del av vår marknad. Nu återupptas pausade produktioner och vi är väl positionerade för att ta nya affärer när den här viktiga marknaden nu öppnar upp igen,” kommenterar Stefan Danieli.

Av den totala köpeskillingen om 5,0 MSEK erläggs 0,2 MSEK i samband med förvärvet och resten i januari 2024 med likvid från den planerade företrädesemissionen. Tillträde sker den 20 november 2023 och innebär att Goodbye Kansas Group utan avbrott fortsätter den produktion av pågående kundprojekt som upprätthållits av konkursförvaltaren.

Styrelsen har sedan tidigare beslutat om en nyemission av units som initialt kan tillföra Bolaget cirka 55,4 MSEK och senare potentiellt ytterligare cirka 15,8 MSEK före emissionskostnader. Aktieägarna ska fatta beslut om företrädesemissionen vid en extra bolagsstämma den 30 november 2023.

Styrelsens ordförande Per Anders Wärn har i samband med Bolagets ingående av avtalet om förvärv av tillgångar och rättigheter från Goodbye Kansas Studios AB:s respektive Goodbye Kansas Holding AB:s konkursbo lämnat ett borgensåtagande avseende betalningen av den avtalade köpeskillingen om 5,0 MSEK och Bolaget avser därför att ingå ett avtal om ersättning för borgensåtagandet med Per Anders Wärn. Frågan om Bolaget ska ingå avtalet om ersättning för borgensåtagandet kommer att hänskjutas till extra bolagsstämma för beslut då det utgör en väsentlig transaktion med en närstående.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Stefan Danieli, Koncernchef och VD, Goodbye Kansas Group
E-mail: stefan.danieli@goodbyekansas.com
Tel: +46 70 198 10 49

Goodbye Kansas Group
Goodbye Kansas Group AB (publ) är en ledande leverantör av teknologidrivet visuellt innehåll. Goodbye Kansas Group har huvudkontor I Stockholm och är noterat på Nasdaq First North Growth Market med Erik Penser Bank som Certified Adviser.

Datum 2023-11-14, kl 09:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!