Förändrad plan för mobilspelet Hello Kitty

MAR

Styrelsen i Goodbye Kansas Group AB (publ) (”Bolaget”) har beslutat att förändra planen för mobilspelet Hello Kitty AR: Kawaii World som sedan 2022 är redo för soft launch. Den tidigare planen att lansera spelet med varumärket Hello Kitty kommer inte att fullföljas, och Bolaget kommer istället att fokusera arbetet på en alternativ exploatering av spelet. Styrelsebeslutet är en följd av att marknadsförutsättningarna för lansering av mobilspel har försämrats, och att Bolaget inte har kunnat enats med varumärkesägaren om en anpassning av strategi och villkor. Goodbye Kansas Group kommer nu söka en samarbetspartner för att anpassa spelet till ett annat varumärke och eventuellt andra plattformar.

”Givetvis är det beklagligt att lanseringen inte blir av som planerat, men vi väljer nu det vi ser som det bästa alternativet. Spelet är bra och vi ser möjligheter att realisera dess potential genom att, med rätt samarbetspartner, anpassa det till ett annat varumärke och andra plattformar. Vi arbetar nu, i nära samarbete med vår spelutvecklingspartner Lively Studio (del av Keywords Studios), för att finna en ny samarbetspartner alternativt köpare av koden. Vi för redan intressanta samtal och fokuserar på att finna en lösning i närtid och samtidigt minimera behovet av ytterligare investeringar från vår sida,” säger Stefan Danieli, VD för Goodbye Kansas Group.

Goodbye Kansas Group har tidigare kommunicerat att mobilspelet Hello Kitty skulle lanseras under tredje kvartalet 2023. Under innevarande år har alternativa möjligheter att exploatera spelets kommersiella potential växt fram vilket kommunicerades i Bolagets delårsrapport för första kvartalet 2023. Samtidigt har det funnits utmaningar i att enas med Hello Kittys varumärkesägare om villkoren för lanseringen i det försämrade marknadsklimatet för mobilspel. Som ett resultat av denna utveckling har alltså styrelsen nu beslutat att inte gå vidare med lanseringen av mobilspelet under varumärket Hello Kitty, och istället utvärdera andra lösningar.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Stefan Danieli, Koncernchef och VD, Goodbye Kansas Group
E-mail: stefan.danieli@goodbyekansas.com
Tel: +46 701 981049

Goodbye Kansas Group
Goodbye Kansas Group AB (publ) är en ledande leverantör av teknologidrivet visuellt innehåll. Kärnverksamheten bedrivs i dotterbolaget Goodbye Kansas Studios som erbjuder visuellt innehåll för film, TV och dataspel. Företaget skapar prisbelönta visuella upplevelser för olika medier och erbjuder produkter som kombinerar avancerad teknologi med artisteri i världsklass. Koncernen bedriver också verksamhet i ett antal nischområden där möjligheter att utveckla starka marknadspositioner och växa med lönsamhet bedöms finnas: Virtuell träning genom VR, lösningar för 3D-visualisering samt en portfölj av utvecklingsbara spel, appar och andra immateriella rättigheter. Goodbye Kansas Group har huvudkontor I Stockholm och är noterat på Nasdaq First North Growth Market med Erik Penser Bank som Certified Adviser.

www.goodbyekansasgroup.com

Datum 2023-08-30, kl 21:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!