Fluicell utökar kapaciteten hos plattformen Nexocyte inom hjärtvävnadsscreening

VD Carolina Trkulja kommenterar:
"Microelectrode arrays är en nyckelteknik inom tidig läkemedelsutveckling bland världens ledande läkemedelsbolag. Att vi kan kombinera MEA-tekniken med våra Nexocyte-vävnader är ett stort framsteg både för plattformen som sådan och för Fluicells förmåga att leverera kraftfulla lösningar inom läkemedelsscreening. Kombinationen av våra detaljerade humana vävnader och den mätprecision som MEA-tekniken medför utgör ett utvecklingssprång inom teknik för läkemedelsscreening vilket innebär att vi stärker Fluicells ställning på marknaden ytterligare, inte minst på det viktiga området hjärtsäkerhet och hjärt-kärlsjukdomar.”

MEA är en teknik som gör det möjligt att med hög precision mäta aktivitet hos bland annat hjärt- och nervceller. Tekniken används i stor utsträckning inom läkemedelsutveckling för att studera läkemedelseffekt och utgör ett viktigt arbetsflöde inom discoveryfas hos många läkemedelsbolag, bland annat för att utvärdera om läkemedel orsakar arytmi, en vanlig orsak till hjärttoxicitet. Fluicell meddelar idag att Bolaget säkerställt att vävnader skapade med plattformen Nexocyte har kapaciteten att generera mänsklig vävnad på ytor anpassade för MEA-teknik och att denna teknik kan användas för att framgångsrikt studera läkemedelseffekter på de bioprintade vävnaderna. Sammankopplingen av Fluicells kapacitet att generera detaljerade vävnader med MEA-teknikens analysmöjligheter kan möjliggöra en djupare förståelse av bland annat hjärtvävnaders funktion, vilket i sin tur kan bana väg för nya eller förbättrade terapier.

Om Nexocyte
Nexocyte är Fluicells plattform för vävnadskonstruktion med hög precision. Plattformen kombinerar Biopixlar, Bolagets teknik för 3D-bioprinting med Fluicells know-how inom vävnadsdesign, biomaterial och stamcellteknik. De främsta tillämpningsområdena för vävnadsvbaserade produkter baserade på Nexocyte-plattformen är inom regenerativ medicin och humana modeller för läkemedelsscreening. Nexocyteplattformen används bland annat i Fluicells program för vävnadsbaserade behandlingar av typ 1-diabetes och i Bolagets utvecklingssamarbeten kring vävnadsbaserade modeller av hjärt- och njurvävnad.

    

För mer information, vänligen kontakta:
Carolina Trkulja, VD
+46 (0) 705 52 63 25
carolina@fluicell.com

Datum 2024-05-14, kl 13:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!