Fluicell inleder samarbete med Cellectricon AB kring nyttjande av analysmetoder för validering av in vitro-modeller och breddat produkterbjudande

VD Carolina Trkulja kommenterar:
"Cellectricon är internationellt erkända experter inom in vitro-forskningsteknik, inte minst inom området neurodegenerativa sjukdomar, och vi är mycket glada att kunna inleda detta samarbete med dem. Genom samarbetet får vi tillgång till ett stort antal arbetsflöden av central betydelse inom läkemedelsutveckling vilket medför en betydande kapacitetsförstärkning för validering av våra modeller. Med den validering av våra vävnadsmodeller som samarbetet möjliggör stärker vi vår kapacitet att nå ut till nya kunder och partners i läkemedelsbranschen, vilket är av central betydelse för Fluicells kommersiella expansion.”

Samarbetet mellan Fluicell och Cellectricon kommer att fokusera på att validera Fluicells bioprintade vävnader för användning tillsammans med ett flertal olika forskningstekniker med bred tillämpning inom läkemedelsutveckling i tidig fas. Bland de tekniker som Fluicell kommer att kunna nyttja inkluderas till exempel microarrayteknik, en viktig teknik för screening av hjärtvävnad och nervceller vars kompatibilitet med Nexocytevävnader Fluicell tidigare fastställt. Avtalet ger Fluicell även tillgång till tekniker för vävnadsavbildning med ultrahög upplösning, teknik för funktionell genomik samt storskalig proteinanalysteknik.

Cellectricon tillhandahåller skräddarsydda forskningstjänster inom tidig läkemedelsutveckling. Genom samarbetet med Fluicell ges Cellectricon möjligheten att inkorporera vävnadsmodeller som validerats av Fluicell genom samarbetet. Samarbetsavtalet löper över ett år med möjlig förlängning med ytterligare ett år.

Om Cellectricon AB
Cellectricon är en ledande leverantör av forskningstjänster inom in vitro neurobiologi. Företagets fokus är att ta fram nya in vitro-koncept som främjar framsteg inom det neurovetenskapliga forskningsfältet och gör det möjligt för kunder från läkemedelsindustrin att genomföra framgångsrika läkemedelsutvecklingsprogram. Cellectricons erfarna team av neurobiologer kombinerar expertis inom drug discovery och banbrytande teknologier för att skapa komplexa sjukdomsmodeller och analyser för funktionell och morfologisk screening. Företagets tjänster är fokuserade på tidig läkemedelsutveckling inom områdena perifera neuropatier, neuroinflammation, neurodegeneration och neuroplasticitet. För ytterligare information, besök www.cellectricon.com.

För mer information, vänligen kontakta:
Carolina Trkulja, VD
+46 (0) 705 52 63 25
carolina@fluicell.com

Datum 2024-05-17, kl 09:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!