Fluicell erhåller Notice of Allowance från det amerikanska patentverket för patent gällande plattformen Nexocyte

VD Carolina Trkulja kommenterar:
"Nexocyte är nyckeln i Fluicells tillväxtstrategi och detta Notice of Allowance är ett mycket viktigt framsteg som ger oss betydande nya möjligheter till vidare kommersiell expansion av plattformen. Att patentet gäller USA är särskilt glädjande. Den amerikanska marknaden är den mest betydelsefulla för Fluicells båda affärsområden regenerativ medicin och humana screeningmodeller och det utökade skydd för Fluicells innovationer som detta innebär är av stort värde.”

Patentet, med ansökansnummer US16/774,453, ger skydd för Fluicells teknik att på ett kontrollerat sätt utplacera celler på ytor genom att använda återcirkulerande vätskeflöden, en grundläggande del av Bolagets plattform Nexocyte och bioprintingteknik Biopixlar. Ett Notice of Allowance innebär i korthet att det aktuella patentverket, USPTO, har för avsikt att godkänna bolagets patentansökan efter att några administrativa åtgärder från båda parters sida har genomförts. När patentet har beviljats gäller det fram till 2038.

Om Nexocyte
Nexocyte är Fluicells plattform för vävnadskonstruktion med hög precision. Plattformen kombinerar Biopixlar, Bolagets teknik för 3D-bioprinting med Fluicells know-how inom vävnadsdesign, biomaterial och stamcellteknik. De främsta tillämpningsområdena för vävnadsvbaserade produkter baserade på Nexocyte-plattformen är inom regenerativ medicin och humana modeller för läkemedelsscreenin. Nexocyteplattformen används bland annat i Fluicells program för vävnadsbaserade behandlingar av typ 1-diabetes och i Bolagets utvecklingssamarbeten kring vävnadsbaserade modeller av hjärt- och njurvävnad.

För mer information, vänligen kontakta:
Carolina Trkulja, VD
+46 (0) 705 52 63 25
carolina@fluicell.com

Datum 2024-05-07, kl 09:05
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!