Fingerprint Cards AB (publ) utser Adam Philpott till ny vd och koncernchef

REG

Efter en global sökprocess tillkännagav Fingerprint Cards AB (Fingerprints) idag att Adam Philpott utsetts till ny verkställande direktör och koncernchef. Han kommer att tillträda sin nya roll den 1 september 2023.

Adam innehade tidigare positionen som Chief Revenue Officer på Trellix, ett ledande globalt cybersäkerhetsföretag som bildades genom samgåendet mellan McAfee Enterprise och FireEye i oktober 2021. Han valdes in i Fingerprints styrelse i maj 2023 och kommer att kvarstå som styrelseledamot efter att ha tillträtt rollen som vd och koncernchef.

Adam är en stark företagsledare med betydande erfarenhet av att leda högpresterande team genom omfattande förändringsprogram. Innan han började på Trellix som CRO 2022, arbetade han för McAfee i över fyra år, först som chef för företagets EMEA-verksamhet och senare som CRO, då han implementerade betydande förändringar som ledde till förbättrat affärsresultat. Innan tiden på McAfee Enterprise tillbringade han över 15 år i en mängd olika ledande positioner på Cisco inom Australien och Asien-Stillahavsområdet & Japan (APJ), och senast som chef för företagets EMEA Security Sales-verksamhet.

Christian Lagerling, styrelseordförande i Fingerprints, kommenterade: ”Jag är mycket glad att välkomna Adam som vår nye vd efter en omfattande global sök- och utvärderingsprocess. Adam är en dynamisk företagsledare med en utmärkt meritlista när det gäller att leverera affärsresultat inom snabbrörliga tekniksektorer. Hans gedigna erfarenhet inom cybersäkerhet och identitetshantering är precis vad vi ser som en viktig del av Fingerprints framtid som en ledande leverantör av biometriska lösningar. Styrelsen ser fram emot att se Adam och hans team realisera Fingerprints fulla potential, och driva långsiktigt värde för våra intressenter genom att kapitalisera på nya möjligheter och uppnå hållbar lönsam tillväxt, samtidigt som vi ska skapa mervärde genom att utveckla och dra nytta av våra befintliga, marknadsledande resurser.

”Jag vill också ta detta tillfälle att tacka Ted Hansson för hans värdefulla bidrag till Fingerprints under hans tid som tillförordnad vd, och i hans tidigare roll som President, Mobile, PC & Access China. Ted har tillfört starkt ledarskap under en utmanande period, och han kommer att fortsätta som tillförordnad vd till dess att Adam tillträder den 1 september, med intentionen att därefter fortsätta inneha en viktig roll i organisationen.”

Adam Philpott kommenterade: ”Jag är väldigt glad att ta mig an rollen som vd i Fingerprints, ett ledande företag på den spännande och snabbväxande biometrimarknaden. Jag har, i egenskap av styrelseledamot, haft möjlighet att fördjupa mig i företagets verksamhet under de senaste veckorna, och jag är imponerad av styrkan i Fingerprints befintliga teknologiplattform och bolagets medarbetare. Jag ser stora möjligheter för företaget att kapitalisera på sin nuvarande verksamhet inom sensorer, och samtidigt expandera inom nya, närliggande marknader inom biometri och cybersäkerhet. Internet fortsätter att förändras dramatiskt när det gäller dess inverkan på vår vardag. Personlig identitet är en av de viktigaste förutsättningarna för framtidens internet, när våra fysiska och digitala liv fortsätter att smälta samman. Jag ser fram emot att arbeta med Fingerprints-teamet för att hjälpa till att förverkliga de många möjligheter som dessa trender möjliggör, och att driva affärsresultat som står i proportion till att Fingerprints intar en ledande roll i detta marknadsskifte."

För information, vänligen kontakta:

Christian Lagerling, styrelseordförande

Investor Relations:
+46(0)10-172 00 10, investrel@fingerprints.com

Press:
+46(0)10-172 00 20, press@fingerprints.com

Denna information är sådan information som Fingerprint Cards AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 3 juli 2023 kl. 13:25 CEST.

Om Fingerprints

Fingerprints är världens ledande biometriföretag. Vi tror på ett säkert och användarvänligt universum, där du är nyckeln till allt. Våra lösningar finns i miljontals elektroniska produkter och applikationer och används flera miljarder gånger varje dag. Vi erbjuder säker och bekväm identifiering och autentisering – with a human touch. För mer information besök vår webbplats, läs vår blogg och följ oss på Twitter. Fingerprints är noterat på Nasdaq Stockholm (FING B)

Bilaga


Datum 2023-07-03, kl 13:25
Källa GlobeNewswire
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!