Essitys ordförande Pär Boman avböjer omval

– Jag har idag informerat Essitys valberedning att jag avser att lämna i samband med nästa års årsstämma, säger Pär Boman, ordförande för Essitys styrelse. 

Essity noterades på Nasdaq Stockholm år 2017 och är idag ett globalt hygien- och hälsobolag. Omsättningen uppgick år 2022 till 156 miljarder kronor och är ett av Sveriges största bolag. Försäljning sker i 150 länder med bland annat de ledande varumärkena TENA, Tork, Actimove, JOBST, Knix, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Vinda och Tempo. Varje dag har en miljard människor över hela jordklotet hudkontakt med en produkt från Essity!

– Det har varit mycket inspirerande att tillsammans med Essitys ledning och 48 000 medarbetare få medverka till bolagets utveckling genom bland annat omfattande marknads-, produkt- och innovationsutveckling, arbete med digital transformering och stark tillväxt inom e-handel samt ett ledande hållbarhetsarbete. Bolaget är nu på god väg mot 17% avkastning på sysselsatt kapital 2025, säger Pär Boman.

Datum 2023-09-21, kl 13:45
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!